Bedrijven en Bedrijfsleven

Uiteenlopende soorten betonplaten

vrijdag, 12-9-2014  

Wanneer u als architect of ingenieur aan het werk bent weet u hoe belangrijk betonplaten in het straatbeeld van Nederland zijn. U bent zich er dan ook zeker van bewust welke soort betonplaten u moet gebruiken voor wat voor soort bestemmingen. Door de uiteenlopende vormen en mogelijkheden is het noodzakelijk om te weten hoe u hier mee om moet gaan en welke u wanneer moet gebruiken. Een opdracht kan heel verkeerd uitpakken wanneer u hierin de verkeerde keuze maakt en daardoor het eindresultaat heel anders wordt dan de opdrachtgever verwacht had. Ook als opdrachtgever is het dus belangrijk om u bewust te zijn van de materialen die gebruikt gaan worden in de opdracht die u uitgeeft. Heeft u een bepaald beeld voor ogen? Bespreek dit dan met een professionele architect of ingenieur. Hij of zij zal u kunnen vertellen wat u precies moet verwachten en welke materialen gebruikt zullen worden. Noemen zij bijvoorbeeld een speciaal soort betonplaten? Dan is het verstandig om eens te bekijken wat deze betonplaten precies doen. Dan weet u wat u ervan kunt verwachten. De soorten betonplaten die er zijn:

  • industrieplaten
  • anti slip betonplaten
  • grasbetonplaten
  • colore
  • terrazzo

Deze verschillende soorten hebben allemaal een andere functie. De industrieplaten zijn bijvoorbeeld multifunctionele betonplaten. Ze kunnen voor heel veel verschillende doeleinden ingezet worden. Toch ogen ze altijd netjes en praktisch. Door de maatvastheid zijn ze ideaal in gebruik. De spiegelgladde betonstructuur zorgt ervoor dat de betonplaten voor uiteenlopende doelen gebruikt kunnen worden. Er zitten bijna geen poriën in, waardoor het oppervlakte zo glad blijft. Dit komt doordat de indringing van buitenaf op deze manier tot een minimum beperkt wordt en dus geen invloed heeft op de duurzame kwaliteit van het beton. Door de constructieve bewapening is het mogelijk om een zware puntbelasting erop uit te voeren. Wilt u hier meer over weten? Neem dan eens contact op met een architect of ingenieur. Zij weten precies welke materialen op wat voor manier werken en zullen u hier dan ook veel meer informatie over kunnen geven.

Betonplaten voor het uitvoeren van uw opdracht

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen zijn er uiteenlopende soorten betonplaten. Afhankelijk van het plan dat u in uw hoofd heeft kiest u voor andere mogelijkheden. Architecten en ingenieurs kunnen u precies vertellen wat er nodig is om de opdracht die u wilt laten uitvoeren tot een goed einde te brengen. Betonplaten zijn erg multifunctioneel en worden daarom ook in veel opdrachten gebruikt. Dit maakt het dan ook zo tekenend in het Nederlands straatbeeld. Bijna overal waar je kijkt zie je dat er betonplaten zijn verwerkt. Het valt u soms misschien niet direct op omdat u zich er niet van bewust zijn dat er zoveel verschillende soorten van bestaan. Wanneer u hier wel de juiste kennis van heeft zult u zien dat u het echt op gaat vallen dat er zoveel van dit materiaal gebruik gemaakt wordt. Hier zijn verschillende redenen voor, maar een van de belangrijkste is wel dat u bijna geen omkijken heeft naar betonplaten. Doordat het zo’n sterk materiaal is zal het materiaal niet snel beschadigingen oplopen of lelijk worden. Er zijn maar weinig invloeden van buitenaf die iets van schade aan betonplaten kunnen maken. Voor u natuurlijk wel zo prettig. U hoeft niet te blijven investeren in het materiaal en het is ook nog eens makkelijk schoon te houden. Er zijn betonplaten van verschillende merken. Wat dacht u bijvoorbeeld van Sim beton? Dit bedrijf produceert dit materiaal in vele afmetingen, uitvoeringen en belastingklassen. U heeft dus een brede keuze op dit gebied. De soort die u kiest hangt uiteraard af van de opdracht en het eindresultaat dat u verwacht.

Kies voor gekleurde betonplaten

Wanneer u aan betonplaten denkt ziet u vast een saai grijs blok voor u. Wij vertellen u dan ook graag dat dit absoluut niet de enige optie is waar u uit kunt kiezen. Wat dacht u bijvoorbeeld van gekleurde betonplaten? De kleurstellingen zijn bijna onbeperkt. Wat voor kleur u dan ook wilt, het is in de meeste gevallen zeker mogelijk. Hoe dit in zijn werk gaat? Er wordt aan het mengsel van beton pigment toegevoegd. Hierdoor kun je dus uiteenlopende kleuren toevoegen aan je betonplaat. Hierdoor heb je dus veel verschillende mogelijkheden om een bepaalde sfeer of uitstraling aan een gebouw of plein te geven met de kleur in de betonplaten. Of wat dacht u van grasbetonplaten. Deze zijn uitermate geschikt voor een groene omgeving. Door de gaten in de platen heeft het groen dat eronder groeit een kans om omhoog te komen. Ook dit geeft een bepaalde uitstraling aan de tuin waarin u de betonplaten plaatst. Tegelijkertijd geeft u bezoekers wel de mogelijk om op een stevige ondergrond te lopen. Het geeft dus niet alleen een prachtige sfeer aan de tuin doordat u de paden ook met groen bedekt, maar tegelijkertijd blijft het een praktisch component hebben. Deze platen worden ook door Sim beton geleverd en hebben een vaste werkende maat van 200 x 100 cm. Dit is dus wel iets waar in het ontwerp rekening mee gehouden moet worden. Wanneer u een architect of ingenieur in dienst neemt om dit voor u te laten doen, zal hij of zij precies weten hoe zij dit moeten toepassen en, wanneer dat mogelijk is, aanpassen. Het zal u verbazen hoeveel prachtige ideeën tot leven worden gebracht met het gebruik van dit materiaal. Laat u hier dus over inlichten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.