Nieuws

Steven Seagal brengt de blues naar de Krim

woensdag, 13-8-2014  

Jaren-80-actieheld Steven Seagel houdt van Rusland. En omdat de pro-Russische separatisten het zwaar hebben in Oekraïne, besloot hij voor hen op te treden. Want Seagal is niet alleen acteur, maar ook – ja echt – bluesmuzikant.

Afgelopen zaterdag stond de acteur/muzikant op de bühne in Sebastopol, op de Krim – op het podium hing de vlag van de niet-erkende Volksrepubliek Donetsk. Seagal was uitgenodigd door een pro-Russische motorclub, the Night Wolves. Hij wil de mensen op de Krim samenbrengen met zijn muziek, volgens het Russische persbureau RIA Novosti.

“Poetin is als een broer voor me”
Seagal is geen onbekende in Rusland: eerder dit jaar was hij in het land om samen met president Poetin fitness te promoten. Verder is hij vertegenwoordiger van Russische wapenmerken en hij zou er zelfs over denken een Russisch paspoort aan te vragen.

De Amerikaanse Seagal noemt Poetin een “vriend die ik als broer beschouw”. Dat leverde hem dus een optreden op, maar het kostte hem er ook een: vorige maand werd zijn optreden op een bluesfestival in Estland geschrapt vanwege zijn Ruslandliefde.

Bron: nos.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.