Nieuws

Een goede linkbuilding strategie brengt je meer

zondag, 4-1-2015  

Linkbuilding is voor de een al een hele bekende term, terwijl de ander er nog veel vraagtekens bij heeft. Sommige mensen weten wel ongeveer wat het is, maar weten niet precies hoe ze het linkbuilding aan moeten pakken. In dit artikel leggen we je meer uit over bijvoorbeeld het opbouwen van een strategie, het uitvoeren en aanpassen ervan en natuurlijk wat linkbuilding nu precies inhoudt. Als je een eigen website hebt of dit nu is voor je bedrijf, een hobby of gewoon voor de lol. Over het algemeen wil je natuurlijk dat er zoveel mogelijk mensen naar je website komen. Zeker als je een bepaald doel met je website wil behalen, denk aan het verkopen van artikelen, dan moeten internet bezoekers je website ook wel kunnen vinden. En hoe doen ze dat? Door het te googelen. Veel mensen denken dat Google willekeurig websites bovenaan zet of automatisch de beste website. Op een bepaalde manier is dit natuurlijk ook zo. Maar met een goede linkbuilding strategie kun jij er voor zorgen dat jij ook veel hoger in Google eindigt. Baal jij er al een tijd van dat dat ene bedrijf net iedere keer boven jou eindigt in Google en merk je daar een groot verschil in? Dan is het tijd om aan een betere linkbuilding strategie te werken. Maar vergeet ook zeker niet dat er een hoop andere opties zijn binnen de SEO of Search Engine Optimization. Linkbuilding is niet de enige manier om hoger in Google te eindigen. Het is echter wel heel effectief en daarom besluiten veel website eigenaren hier de nodige tijd en moeite in te steken. Linkbuilding bestaat uit verschillende soorten strategieën.

  • Meld je website aan op webgidsen met relevante trefwoorden.
  • Linkruil, oftewel het uitwisselen van links.
  • Wees actief op blogs en gebruikers fora.
  • Het plaatsen van waardevolle content op de website.

Deze laatste strategie moet er dan voor zorgen dat mensen de content op de website dusdanig interessant vinden dat zij het gaan delen en dus een link naar de website plaatsen op een andere website. Zoals je ziet zijn de opties die kunt inzetten uiteenlopend. Het is dus maar net wat jij persoonlijk prettig vindt om te doen wat bepaalt in welke vorm jij linkbuilding gaat toepassen.

Linkbuilding op jouw manier

Als je gaat linkbuilden is het erg belangrijk om eerst te bedenken wat je precies wilt gaan doen. De vier opties die hierboven genoemd zijn is slechts een kleine selectie van alle mogelijkheden die er zijn. Zorg er dus voor dat je een goed overzicht hebt van alle mogelijkheden. Online kun je hier meer informatie over vinden. Op de website Middleroad.nl vind je een uitgebreide lijst en ook meer informatie over linkbuilding. Zij kunnen je ook helpen met het opzetten en uitvoeren van een linkbuilding strategie. Linkbuilding is een hele goede en effectieve manier om hoger in Google te komen en dus meer bezoekers op je website te krijgen. Zijn de bezoekers eenmaal op de website? Dan is het natuurlijk aan jou om ze daar over te halen om bijvoorbeeld een product of dienst bij je af te nemen. Je moet dus niet alleen werken aan je linkbuilding strategie, maar ook aan je website zelf. Zorg dat deze helder is en dat mensen weten waar ze naar toe moeten gaan. Je kunt het vaak niet duidelijk genoeg maken. Vind je dit allemaal erg overweldigend klinken en zou je niet weten waar je moet beginnen? Besteed het dan uit! Er zijn genoeg mensen en bedrijven die heel veel meer weten over dit soort zaken en die je dus heel erg goed kunnen helpen met bijvoorbeeld het opzetten en uitvoeren van een linkbuilding strategie. Maar Middleroad.nl kan je ook heel erg goed helpen bij het perfectioneren van je website. Je kunt zo dus alles in een keer meepakken. Op deze manier hoef jij je nooit meer zorgen te maken of je wel genoeg bezoekers naar je website krijgt en of ze daar de mogelijkheden zien die jij ze wilt bieden. Een professional kan dit allemaal perfect voor je uitstippelen. Hier hoef je zelf dan amper moeite in te steken.

Linkbuilding maakt je website sterker

Een goede website hebben vergt in deze tijd veel meer van je dan dat het een tijd geleden deed. Je zult hier echt je handen voor uit je mouwen moeten steken. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Bedrijven zoals Middleroad.nl weten precies wat je nodig hebt en hoe zij er voor kunnen zorgen dat jij de doelen die je hebt gesteld haalt. Niet alleen de linkbuilding strategie verschilt natuurlijk per website, maar ook de doelen die je stelt om te behalen. De een wil graag simpelweg meer bezoekers op de website, maar een ander kan bijvoorbeeld ook de concurrentie ver achter zich willen laten. Al deze zaken bepalen hoe de linkbuilding strategie opgezet gaat worden. Uiteraard is hier ook van belang dat je flexibel bent. Linkbuilding kost even tijd om op te bouwen. Het zal zelden zo zijn dat je direct een op een flinke resultaten ziet. Zorg er voor dat je het de tijd geeft, maar wees wel alert. Als je te lang dezelfde linkbuilding middelen toepast die niet werken heb je er uiteraard alsnog niets aan. Houd dus ook goed de statistieken in de gaten en bekijk over een realistische periode of jij de resultaten ermee behaalt die je voor ogen had.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.