Bedrijven en Bedrijfsleven

Kantoorruimte huren

vrijdag, 13-2-2015  

Als zzp’er gaat u niet zo snel over tot kantoorruimte huren, immers, voor velen was het een zeer bewuste keus om vanuit huis te gaan werken. Thuis werken levert veel voordelen op ten opzichte van een kantoorruimte huren, zoals het feit dat u niet meer iedere dag hoeft te reizen van uw woning naar uw werk en andersom. Dit woon-werkverkeer kost vaak veel tijd, vooral als u in een gebied woont waar vaak files staan. Deze tijd kunt u natuurlijk wel beter gebruiken en daarom kiezen veel mensen die voor zichzelf beginnen er ook voor om dat gewoon vanuit huis te doen. Een kantoorruimte huren kost bovendien geld, geld dat de meeste startende ondernemers gewoon niet hebben. Door thuis te werken houdt u dus niet alleen extra tijd over, u bespaart ook op kosten voor de werkplek. Het niet heen en weer hoeven te reizen naar uw werkplek betekent bovendien ook een flinke kostenbesparing. Dit is in de beginfase van uw onderneming natuurlijk allemaal mooi meegenomen, iedere besparing is dan welkom. Een ander voordeel van thuiswerken ten opzichte van een kantoorruimte huren is dat u aanwezig bent als de kinderen uit school komen. Als u nog echt jonge kinderen hebt, is het bovendien ideaal dat u aan het werk kunt gaan zodra deze even slapen en u uw tijd dus zo effici├źnt mogelijk in kunt delen. Door zelf aanwezig te zijn voor de kinderen, hebt u bovendien geen oppas nodig. Ook dit is financieel natuurlijk weer zeer gunstig en een reden om een kantoorruimte huren nog maar even niet te overwegen. Bovendien kunt u door vanuit uw eigen woning aan de slag te gaan ook gemakkelijk tussendoor het huishouden bijwerken.

Voordelen van kantoorruimte huren

Alle voordelen van thuiswerken die hierboven genoemd werden hebben echter ook zeker nadelen. Er is immers altijd een andere kant van de medaille. Een kantoorruimte huren kan daarom na verloop van tijd nog niet eens zo vreemd lijken en voor velen zelfs een ideaal worden. Veel startende ondernemers denken niet eens aan een kantoorruimte huren, maar vaak verandert dit toch. Hoe snel dit idee verandert, is natuurlijk sterk afhankelijk per persoon, maar dat moment gaat ongetwijfeld komen. Gaat u namelijk geen kantoorruimte huren, dan loopt u op een gegeven moment tegen de volgende problemen op:

  • Uw kinderen opvangen is heel handig, maar het is ook een afleiding van uw werk. Uw werkdag wordt er bovendien een stuk korter door als u aandacht aan hen moet besteden zodra zij uit school komen.
  • Het combineren van werk met het huishouden kan ook voor een enorme afleiding zorgen. Staat u voor een wat lastige werktaak, dan is het erg verleidelijk om allerlei andere dingen te gaan doen om het werk maar zo lang mogelijk uit te stellen.
  • U hebt geen goede plekken om uw zakelijke relaties te ontvangen. Dit kan natuurlijk wel bij u thuis, maar dat betekent dan ook meteen dat u uw huis altijd keurig netjes en op orde moet hebben.
  • Het onderscheid tussen wonen en werken verdwijnt en voor sommige mensen kan dit zeer belastend zijn. Er komt dan te weinig onderscheid tussen rust en werk.

Dit zijn redenen waarom voor velen een kantoorruimte huren op een gegeven moment toch een stuk aantrekkelijker wordt. Kiest u voor een kantoorruimte huren, dan hebt u echt een duidelijke werkplek. U kunt er niet gestoord worden door uw kinderen, het huishouden biedt geen afleidingen en voor uzelf wordt het onderscheid tussen werken en vrije tijd weer een stuk duidelijker.

Een kantoorruimte vinden

Herkent u het bovenstaande? Dat wat eerst zo ideaal leek aan thuiswerken, dat dat toch een nadeel en een belemmering gaat vormen? Dan bent u waarschijnlijk toe aan een kantoorruimte huren. Maar hoe komt u er nu achter welke panden bij u in de buurt u zou kunnen huren? Welke zijn geschikt en wat is precies het aanbod? Een kantoorruimte huren lijkt dan opeens een stuk minder gemakkelijk. Toch hoeft dit zeker niet het geval te zijn. Er zijn namelijk manieren om toch heel eenvoudig erachter te komen welke panden er bij u in de buurt verhuurd worden. Een goede manier om dit te doen, is via de website van De Bedrijfsmakelaar. Zij bemiddelen tussen mensen die over willen gaan tot een kantoorruimte huren en makelaars die deze panden te huur aanbieden. Het voordeel van De Bedrijfsmakelaar is dat zij over een zeer groot aanbod beschikken en dat zij panden door heel Nederland in hun aanbod hebben. U vindt gemakkelijk een pand bij u in de buurt door in hun selectiemenu uw woonplaats op te geven en de straal waarbinnen u een pand wilt vinden. Zo krijgt u een zeer goede selectie van beschikbare panden en ziet u snel of een kantoorruimte huren bij u in de buurt op dit moment ook mogelijk is. Door het ruime aanbod is de kans zeer groot dat u bij hen een geschikt pand vindt, dat bovendien niet te ver van uw woning afligt. U wilt immers de reistijd nog steeds graag zo kort mogelijk houden. Ziet u een pand dat u wel wat lijkt, dan kunt u gemakkelijk via mail of telefoon met de aanbieder van dit pand contact opnemen en een bezichtiging regelen. U kunt dus alle zaken in eigen hand houden. Wilt u een kantoorruimte huren? Dan is het dus verstandig om uw zoektocht naar een geschikte ruimte te starten bij De Bedrijfsmakelaar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.