Woning en tuin

Zoeken naar de beste cv ketel

zaterdag, 28-2-2015  

Als u begint met zoeken naar de beste cv ketel voor uw huis dan kan het erg overweldigend overkomen. Wij bieden een ruim assortiment cv ketels aan, van allerlei verschillende merken. De verscheidenheid aan cv ketels biedt ook een voordeel: u kunt de beste cv ketel kiezen die voor u geschikt is. Maar waar moet u beginnen? Eerst moet u een keuze maken wat u wilt. Wilt u warm water en de centrale verwarming aansturen, of alleen de centrale verwarming? Heeft u nu nog een boiler of geiser, dan kan het zeker de moeite en investering waard zijn deze te vervangen door een combiketel. Als u weet welk type u nodig heeft, dan kunt u gaan kijken hoeveel capaciteit de beste cv ketel voor u nodig heeft. Dit is makkelijk uit te rekenen met onze berekenmodule. Naast het aansturen van de centrale verwarming moet u ook een keuze maken hoeveel warm water u tegelijk wilt kunnen tappen. Als u dit alles weet, dan kunt u gaan zoeken op onze website naar de beste cv ketel voor uw huis.

Hoe kiest u de beste cv ketel?

De eerste stap is het bepalen van het type cv ketel dat u zoekt. Voor het leveren van warm water en het verwarmen van de centrale verwarming heeft u een combiketel nodig. Deze combiketels worden vaak gekozen ter verwarming van een geiser of boiler, als u die nog heeft. Heeft u deze niet, dan heeft u nu al een combiketel en moet u die ook vervangen met een nieuwe combiketel. Heeft u nog een geiser of boiler? Overweegt u dan eens om deze te vervangen met een combiketel. Dit scheelt u in ruimte, zodat de boiler of geiser niet meer in de weg hangt. U hebt op 1 plek een ketel hangen, die u ook makkelijk weg kan werken als u dat zou willen. Ook scheelt het natuurlijk in onderhoud en in stookkosten, omdat combiketels efficiënter zijn dan een gewone cv ketel met een geiser of boiler. Ook heeft u minder vaak een onderhoudsmonteur over de vloer, omdat er maar 1 apparaat wordt onderhouden. HR staat voor hoog rendement en de HR ketel is dan ook een populaire keuze als het gaat om energiezuinige cv ketels. De beste cv ketel is dan ook vaak een HR ketel, omdat deze HR ketels zichzelf snel terugverdienen met het geld dat ze besparen. Een populaire keuze, eigenlijk kunt u niet om de HR ketel heen. Gewone ketels zijn bijna niet meer te vinden, terwijl HR ketels steeds wijdverbreider worden. Het verschil tussen gewone ketels en een HR ketel is dat een HR ketel waterdamp verwarmd door de warmte die wordt afgegeven door de schoorsteen, zodat deze energie niet verloren gaat. Een gewone ketel heeft dit niet, wat het ook verschil in rendement en efficiëntie verklaart. De belangrijkste eigenschap van uw cv ketel is natuurlijk de capaciteit. Deze geeft aan hoe goede cv ketel is in het verwarmen van de ruimtes in uw huis. De capaciteit hangt af van verschillende factoren, zoals aantal ruimtes, grootte van deze ruimtes, soort ruimtes en isolatie van het huis. Om u te helpen de capaciteit goed te berekenen heeft Ketelsprinter een handige berekenmodule. Via deze module kunt u de juiste keuze voor de beste cv ketel maken, op basis van de benodigde capaciteit.

De berekenmodule

Bij de berekenmodule wordt rekening gehouden met allerlei factoren. Zo weet de berekenmodule dat het verwarmen van een toilet anders is dan het verwarmen van een woonkamer. Daarnaast houdt de module rekening met de grootte en met de isolatie van uw huis. Hoe beter uw huis geïsoleerd is, hoe minder capaciteit de voor u beste cv ketel nodig heeft. En dat scheelt weer in aanschafkosten en in stookkosten. Het zou dus zeker de moeite waard kunnen zijn om even goed naar uw isolatie te kijken voordat u een nieuwe ketel aanschaft. Al deze factoren helpen de berekenmodule om de ideale capaciteit voor uw beste cv ketel uit te rekenen. En dat kan zomaar honderden euro’s schelen. Het loont dus zeer om de capaciteit uit te rekenen, zodat u de voor u beste cv ketel uit kan kiezen. Als u een combiketel wilt, dan is het natuurlijk van belang dat deze voldoende warm water kan leveren. Hiervoor kunt u de Comfort Water klasse van de ketel gebruiken, die aangeeft hoeveel apparaten tegelijkertijd warm water kunnen gebruiken. Tegenwoordig hebben de meeste cv ketels minstens een CW-waarde van 3 of hoger. Hier ziet u wat die waarden betekenen.

  • CW3: ongeveer 10 liter per minuut, u kunt nauwelijks in de keuken, douche of bad tegelijkertijd water tappen
  • CW4: ongeveer 13,5 liter minuut, beperkt gebruik van meerdere kranen tegelijkertijd, u kunt nauwelijks douchen en in de keuken warm water tappen
  • CW5: ongeveer 16 liter per minuut, u kunt tegelijkertijd douchen en warm water tappen
  • CW6: ongeveer 22 liter per minuut, u kunt gemakkelijk douchen en warm water tappen of het bad vol laten lopen

Afhankelijk van wat uw wensen zijn, kunt u zo een beslissing maken over de CW-klasse die de voor u beste cv ketel moet hebben. En heeft u de beste cv ketel voor uw woonsituatie uitgekozen, maar weet u niet zeker of de CW-waarde hoog genoeg is? Neem dan vooral contact met ons op, zodat we samen de beste cv ketel kunnen vinden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.