Woning en tuin

Epdm is de juiste keuze voor je dak

woensdag, 31-12-2014  

We willen allemaal een dak boven ons hoofd en het liefst hebben we er dan natuurlijk ook nog eentje die van goede kwaliteit is. We willen geen last hebben van lekkages of andere beschadigingen aan ons dak hebben. Als je een nieuw dak laat leggen wil je natuurlijk dat het lang meegaat en dat je er veel mogelijkheden mee hebt. Je staat er misschien niet zo bij stil, maar als het moment komt om een nieuw dak te leggen, heb je ineens een boel eisen waar de dakbedekking aan moet voldoen. En dat is niet zo gek natuurlijk. Een nieuw dak is niet goedkoop en dan wil je natuurlijk wel waar voor je geld. Met de epdm dakbedekking krijg je dat. Het is een van de manieren om echt een goed dak boven je hoofd te hebben:

  • goedkoper dan andere dakbedekkingen
  • weinig onderhoud
  • langere levensduur
  • duurzaam

Zoals je hierboven kunt zien zijn er verschillende voordelen om voor epdm te kiezen en niet alleen vanwege de lage kosten. Je bespaart met epdm namelijk niet alleen tijd maar ook geld en dat is iets wat in deze tijd natuurlijk erg belangrijk is. We hebben de economische crisis nog maar net achter ons gelaten en investeren in een nieuw dak kan dan best een risico zijn. We zijn allemaal nog wel een beetje bang dat we het ergste misschien nog niet achter de rug hebben, maar nu we weten dat de economie toch weer aantrekt, wordt het tijd om weer wat geld te besteden. Misschien zit je er al een aantal jaar over te denken om een nieuwe dakbedekking te nemen. Het hangt er maar net vanaf hoe lang je huidige dakbedekking er al op ligt en van wat voor kwaliteit dat nog is. Dit verschilt per soort huis en ook hoe het dak is aangelegd bijvoorbeeld. Dit geldt ook voor de epdm dakbedekking. Wanneer er een fout wordt gemaakt in het aanleggen van dit dak kun je daar nare consequenties van onder vinden. Wordt het echter in een keer goed gedaan? Dan kun je jaren vooruit met epdm en heb je er ook amper onderhoud aan.

Een goed gelegd epdm dak

Het gebeurt zelden dat het echt fout gaat met het leggen van een epdm dakbedekking. Het is echter wel belangrijk om dit door een professional te laten doen. Er zijn veel mensen in Nederland die denken dat ze dit wel zelf kunnen, maar aan de slag gaan met epdm vraagt de nodige ervaring en er zijn niet veel mensen die dat ook echt hebben. Epdm is een materiaal dat in een keer gelegd wordt. Hierdoor komt het ook dat je weinig onderhoud aan het dak hebt en je er zo lang mee kunt doen. Er is namelijk maar een kleine kans dat er beschadigingen in het dak ontstaan. Meestal ontstaan die namelijk doordat er tussen twee delen van het dak bijvoorbeeld iets vast komt te zitten of er iets tegen aanvalt waardoor er een barst of scheurtje in kan ontstaan. Met een epdm dakbedekking is dat niet mogelijk doordat het dak uit een geheel bestaat. Hierdoor kunnen er dus ook eigenlijk geen dingen op het dak blijven steken, want die glijden er vanzelf vanaf. Ook met een plat dak kun je zeker voor epdm kiezen, of eigenlijk juist. Doordat het materiaal zo stevig is, is er veel minder kans op beschadigingen en dus ook op lekkages. Bij veel platte daken ontstaan deze doordat er vaak dingen op het dak blijven liggen. Bij epdm gebeurt dit natuurlijk ook, het blijft tenslotte een plat dak, maar dit materiaal kan daar veel beter tegen. Hierdoor heb je dus ook bijna geen onderhoud aan het dak en kun je er dus jaren mee vooruit. Zeker mensen die een huis met een plat dak hebben kunnen hier erg veel voordelen uit halen. Ben jij die persoon? Dan raden we je zeker aan om eens contact op te nemen met Interexpress epdm systemen om te informeren naar de mogelijkheden. Je kunt dan ook direct een offerte aanvragen om te zien of er op dit moment mogelijkheden voor je zijn.

Verschillende soorten epdm

Ga jij zelf aan de slag met epdm? Dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten van dit materiaal bestaan, het Europese en het Amerikaanse epdm. Het verschil tussen de twee varianten zit hem in de productie methode. De Europese variant bevat een schone baan, de Amerikaanse is voorzien van talk en is daarmee het beste te vergelijken met een fietsband. Hierin wordt ook rubber verwerkt met talk en dat is duidelijk te zien aan de witte strepen aan de buitenkant van de band. Er wordt bij de Amerikaanse soort gewerkt met talk om bij het oprollen van de epdm baan te voorkomen dat het materiaal aan elkaar gaat kleven. Bij de Europese variant wordt dit opgelost door een doek bij het oprollen te gebruiken die uiteraard later weer verwijderd wordt. Het werken met de Amerikaanse epdm vraagt om meer in het verwerkingsproces. Je moet bijvoorbeeld speciale lijmen en kitten gebruiken voor deze soort. Als je die niet combineert met de juiste variant kan dit behoorlijk mislopen. Bij de Europese variant moet je natuurlijk ook kiezen voor goede lijmen en kitten, maar hier is een ruimere keuze in, waardoor je minder kans loopt om een fout te maken. Over het algemeen wordt er dus voor de Europese epdm gekozen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.