Nieuws

Tips sollicitatiebrief schrijven van de sollicitatie specialist

donderdag, 1-1-2015  

Wat zijn de beste tips als u bezig bent met solliciteren? Het internet staat vol van de tips en trucs maar juist daarom is het soms moeilijk om te bepalen wat u nu juist wel wat u nu juist niet moet doen als u een sollicitatiebrief schrijft. Tijdens een sollicitatie heeft u natuurlijk altijd te maken met mensen en omdat alle mensen anders zijn, reageren ze ook anders op uw brief of tijdens een eventueel gesprek. Daarom zijn er geen tips sollicitatiebrief schrijven of tips die kunnen worden gegeven die steekhoudend zijn, maar er zijn wel tips sollicitatiebrief schrijven die goed kunnen werken en die in ieder geval goed moeten worden nagevolgd. Natuurlijk zijn een aantal van die tips sollicitatiebrief schrijven evident en u kunt zelf wel bedenken dat het niet handig is om een brief op te sturen die bol staat van de spelfouten of de manke zinsconstructies. Zoveel kunt u met een beetje logisch nadenken ook wel bedenken. Maar wat zijn dan wel de tips sollicitatiebrief schrijven die u van ons aan kunt nemen en die uw kansen op de arbeidsmarkt zullen vergroten? Dat is een goede vraag waar wij voor u een antwoord op willen formuleren zodat u uw brief altijd op deze punten kunt controleren. Tips voor sollicitatiebrief schrijven van de sollicitatie specialist zijn de beste tips sollicitatiebrief schrijven die er zijn omdat wij vele jaren ervaring hebben in het ondersteunen van mensen in deze spannende periode op zoek naar een nieuwe baan. Niet alleen bedienen wij mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan van advies, wij bieden ook workshops en trainingen aan om mensen te helpen de baan te vinden die helemaal bij hen past en waar ze duurzaam en met veel plezier een nieuwe plek zullen vinden. Om het overzichtelijk te maken zullen wij voor u puntsgewijs een aantal tips sollicitatiebrief schrijven formuleren. Op die manier kunt u altijd even in het overzicht kijken als u klaar bent met het schrijven van uw brief en de brief op deze punten controleren. Sommige tips sollicitatiebrief schrijven zijn tamelijk voor de hand liggend zoals gezegd, maar toch vinden wij het belangrijk om ze een plaatjes in de top vijf te geven:

  • zorg voor goed lopende zinnen
  • zorg dat er geen spelfouten in de brief staan
  • gebruik witregels tussen de alinea’s
  • ben consequent met het lettertype
  • geef je eigen stem aan de brief

Tips sollicitatiebrief schrijven uitgelicht

Hoe is een sollicitatiebrief eigenlijk opgebouwd? Over het algemeen kunnen we zeggen dat een sollicitatiebrief bestaat uit een intro, een body en een eindconclusie. U moet altijd zorgen dat u zich aan deze of een andere opbouw houdt, zodat het voor de werkgever overzichtelijk is waar u op solliciteert en waar u naar toe wilt. Het is altijd handig om goed te kijken naar de vacature en een aantal notities voor uzelf te maken. Wat zijn de eigenschappen die aansluiten bij de gevraagde competenties en waarom sluiten deze zo goed aan bij de baan? Schrijf alvast op waarom u en niet iemand anders de perfecte kandidaat bent. Veel mensen vinden het moeilijk om zichzelf te verkopen en natuurlijk is het ook een beetje onnatuurlijk om de loftrompet over jezelf af te steken maar het is nu eenmaal zo dat je de mensen van het bedrijf moet overtuigen en daar is toch wel wat overtuigingskracht voor nodig. Naast de tips sollicitatiebrief schrijven die wij in de top vijf weergaven kunnen wij dan ook de volgende tip uitlichten en dat is: ‘Durf!’ Met durven bedoelen wij; durf te bepalen wat u kracht is. Ben niet bang om uzelf te verkopen. Geef simpelweg duidelijke taal aan uw competenties en overtuig de werkgever van uw kunnen. U wilde die baan, pak hem dan! Een neem met niets minder genoegen. Overtuigingskracht werkt, en dat zult u merken. Meer tips sollicitatiebrief schrijven zijn: ‘durf te vragen.’ Vaak staat er bij een vacature een contactpersoon aangegeven. Deze persoon kunt u bellen met vragen over de sollicitatie. Onder de tips sollicitatiebrief schrijven van de sollicitatie specialist valt deze tips zeker; bel dit contactpersoon en vraag alles wat in u opkomt over de vacature en de wensen van de werkgever. Dit is gewoon een cadeautje dat u wordt gegeven en waar de meeste mensen niet eens gebruik van maken omdat ze het doorgaans eng vinden om te bellen naar het nummer.

Conclusie

Zoals gezegd valt onder de tips sollicitatiebrief schrijven ook de opbouw van de brief. Een van de tips sollicitatiebrief schrijven waar wij dan ook nog op in zullen gaan is het einde van uw brief. Hoe sluit u de brief af? Het is belangrijk om er voor te zorgen dat u met een goed slot komt. De laatste zin van uw brief, is de zin die bij de werknemer nog even zal nagalmen. Zorg dus dat u er met en knal uitgaat en dat de werkgever denkt; die moet ik hebben! Natuurlijk heeft u nadat u een succesvolle brief heeft verstuurd en op gesprek mag komen, te maken met heel andere zaken waar u op moet letten. Als u op gesprek gaat, dan zult u weer op andere dingen moeten letten zoals dat u goed voorbereid moet komen en met genoeg informatie over het bedrijf. Ook voor tips bij een gesprek kunt u terecht bij de sollicitatie specialist.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.