Mens en gezondheid

Werkt acupunctuur bij depressie?

woensdag, 17-7-2019  

Steeds meer mensen die depressief zijn vinden hun weg naar de acupuncturist, en dat is heel goed te verklaren. Acupunctuur bij een depressie is namelijk een vele male natuurlijkere manier om het te bestrijden dan het slikken van synthetische medicijnen zoals antidepressiva. Daar weten ze bij acupuncturistenoverzicht gelukkig alles over te vertellen. Op hun website vindt je een schat aan informatie over acupunctuur voor een depressie, en wat het daar precies in kan betekenen, of dat nu als enige behandelmethode is of ondersteunend op andere disciplines. Een depressie hebben is op vele manier echt iets van deze tijd. we voelen steeds meer druk vanuit de maatschappij, vooral om te presteren, en hebben het gevoel te alle tijden alle ballen hoog te moeten houden. Als dit in strijd is met hetgeen je werkelijk wilt kun je daar heel depressief van worden, of je nu wel of niet goed weet wat je wilt. Hoe dan ook werkt acupunctuur bij een depressie omdat jouw lichaam bepaalde verandering ondergaat die de depressie veroorzaken. Acupunctuur gaat deze veranderingen tegen en brengt je lichaam weer in evenwicht.

Hoe helpt acupunctuur bij depressie?

Als je depressief bent kan een acupuncturist dat vaak snel voelen aan je pols. Alle energiebanen die door je lichaam lopen moeten namelijk stromen, en bij depressieve mensen is het vrijwel altijd zo dat bepaalde banen stagneren. Hierdoor komt de informatie in je lichaam niet goed aan en weet je lichaam dus ook niet wat er mis is. En als je lichaam niet weet wat er mis is gaat het ook niks oplossen, dat klinkt vrij logisch, niet? Acupunctuur herstelt het stromen van deze energiebanen waardoor je lichaam weer beschikt over de juiste informatie. Het kan echter ook zijn dat acupunctuur bij depressie helpt omdat je lichaam eigenlijk wel weet wat het moet doen, maar het simpelweg niet de energie heeft om dit uit te voeren, om precies dezelfde reden: Je energiebanen zijn verstoord. Hierdoor kunnen bepaalde organen te weinig energie krijgen en dus letterlijk minder goed werken. Acupunctuur bij een depressie wordt dan ingezet om deze energiebanen te stimuleren, waardoor al je organen weer gaan werken zoals ze oorspronkelijk deden, voordat je depressief werd.

Wat kun je behandelen met acupunctuur?

Acupunctuur bij een depressie kan heel veel doen, vooral omdat het echt een stemmingsziekte is, en deze zijn oorsprong vaak vindt in de hormoonproductie. Acupunctuur stimuleert de juiste hormoonproductie doordat het de werking van al je organen normaliseert, en dus ook de productie van hormonen. Maar acupunctuur doet nog zoveel meer en kan zodoende ingezet worden voor een breed scala aan klachten, zoals:

  • Chronische hoofdpijn
  • Slaapproblemen
  • Menstruatieklachten
  • Eczeem of huidirritatie
  • Hooikoorts
  • Maag- en darmklachten

Doordat acupunctuur de stroming van al je energiebanen normaliseert en hiermee de werking van je organen, is het zeer breed inzetbaar. Waar je ook last van hebt, het kan haast niet anders dan dat er een energiebaan beïnvloed wordt en je via deze weg de klacht kunt oplossen. Acupunctuur bij depressie is dus zeker de moeite waard om te proberen. En iets wat in ieder geval zeker is: Baat het niet dan schaadt het niet.  Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.