Bedrijven en Bedrijfsleven

Waar moet het bedrijfsafval heen?

donderdag, 16-1-2020  

Restafval is de meest voorkomende afvalsoort net als bij andere bedrijven, waarschijnlijk ook het meest voorkomende afvalsoort bij uw bedrijf. bedrijfsafval.nl heeft dé oplossing voor uw bedrijfsafval. bedrijfsafval bestaat uit alle afvalstromen die vrijkomen in bedrijven, van kantoorpanden tot horecagelegenheden. Iedere bedrijfstak produceert zijn eigen afvalsoort. Bij uw afvalinzameling moeten verschillende afvalstromen zo veel mogelijk gescheiden worden. Dit levert geld op, is beter voor het milieu én bovendien maakt het recycling mogelijk. Recycling bespaart nieuwe energie en nieuwe grondstoffen. bedrijfsafval.nl heeft containers van 120 liter tot wel 5000 liter!! Voor ieder wat wils dus!! Neem dus gauw een kijkje op de website om te kijken hoe jouw bedrijf zijn bedrijfsafval kwijt kan raken!

Soorten bedrijfsafval

bedrijfsafval dat bij elkaar wordt weggegooid wordt verbrand als restafval. Buiten de opwekking van elektriciteit heeft dit afval verder geen nuttige toepassing als grondstof meer. Door het afval in je organisatie te scheiden in diverse containers en apart af te laten voeren, bespaar je veelal niet alleen op kosten maar werk je samen met de medewerkers aan het behoudt en de kostenbeheersing van grondstoffen. Nou is het natuurlijk ook heel divers wat voor bedrijfsafval een bedrijf heeft. Het ene bedrijf heeft weer meer van een afvalsoort dan een ander bedrijf uit een andere sector zal hebben. bedrijfsafval kun je sorteren, de meest voorkomende afvalsoorten wat gesorteerd wordt zijn:

  • Vertrouwelijke vernietiging
  • Kunststof en folie
  • Hout
  • Klein Gevaarlijk Afval (KGA)
  • Glas
  • Papier en karton
  • Restafval
  • Zakelijk PMD/ plastic

Inzameling en verwerking van de afvalstromen wordt natuurlijk op een zo efficiënt en duurzaam mogelijke manier gedaan, zodat je er geen omkijken meer naar hebt en zij de waardevolle stoffen uit afval kunnen halen. Hierbij staat een gesloten kringloop voorop, zonder dat ze de kosten uit het oog verliezen.

Het verwerken van bedrijfsafval

Na het inzamelen van ieders bedrijfsafval wordt het bedrijfsafval getransporteerd naar een recyclinglocatie. Na op- en overslag wordt het afgezet naar afvalsorteerinstallaties, waar het afval wordt gescheiden in verschillende deelstromen. Deze deelstromen zijn geschikt voor hergebruik in een nieuwe levenscyclus. Voorbeelden hiervan zijn kunststoffen, papier en karton. Na het sorteren blijft het restafval over. Dit restafval wordt afgezet naar hoogrenderende afvalverbrandingsintallaties.

Een aantal deelstromen uit het bedrijfsafval wordt klaargemaakt om als grondstof toegepast te worden in nieuwe producten. De toepassing van deze secundaire grondstoffen bespaart het gebruik en daarmee de productie van primaire grondstoffen. Naast het feit dat schaarse grondstoffen bespaart worden, wordt er met de recycling ook energie bespaart en worden de samenhangende broeikasgasemissie verlaagd.

Dus? Wat zeggen jullie ervan? Klaar om je bedrijf én het milieu te steunen met behulp van een afvalcontainer? Wat vindt u ervan om sneller van al het bedrijfsafval af te zijn zonder hier ook maar veel moeite in te steken? Louter het bedrijfsafval sorteren en weggooien en bedrijfsafval doet de rest! Hoe goed klinkt dit?! Dat dacht ik, ontzettend goed! Neem dus gauw een kijkje op de website van bedrijfsafval.nl en zoek dé geschikte container voor al het bedrijfsafval van uw bedrijf!  Er zijn al ontzettend veel mensen die hier gebruik van maken en er komen louter positieve reacties binnen over de service. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.