Bedrijven en Bedrijfsleven

Voorkom vervuild drinkwater met de keerklepcontrole

donderdag, 13-12-2018  

Vervuild water in uw waterleidingen kan gevolgen hebben voor de staat van uw waterleiding. Daarom is het belangrijk om een periodieke keerklepcontrole uit te laten voeren. Uw keerklep is een onderdeel in uw waterleidinginstallatie waarmee vervuild water, van bijvoorbeeld een vaatwasser, koffiezetautomaat of wasmachine, wordt tegengehouden en niet terug de waterleiding in stroomt. Hierdoor komt het water niet in de drinkwaterleiding en kunt u onbezorgd water drinken. Om dit vervuilde water te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig een keerklepcontrole uit te laten voeren. Wij van BioLab kunnen u ontlasten van deze keerklepcontrole. Middels deze informatie leggen wij u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen en wat een keerklepcontrole inhoudt.

Een keerklepcontrole kan u behoeden voor veel problemen

De keerklep is een belangrijk onderdeel van uw waterleiding. Het zorgt ervoor dat vervuild water niet terugkomt in de drinkwaterleiding. In Nederland is het verplicht om ieder jaar een deskundige keerklepcontrole uit te voeren. Tijdens deze keerklepcontrole worden alle keerkleppen in uw waterleidinginstallatie onderzocht. Naarmate keerkleppen langere tijd worden gebruikt, kan het voorkomen dat de werking achteruit gaat. Zo ook de kwaliteit. Hierdoor kunnen er problemen in uw waterleiding ontstaan, zoals kalkaanslag, lekkage en een legionellabesmetting. De kans op legionellabesmetting is het grootst wanneer de keerkleppen niet voldoende gecontroleerd worden. Water in apparaten die warmer zijn dan 25 graden Celcius kunnen een broedplaats voor legionella zijn. Als daarbij de keerkleppen niet goed functioneren kan er verontreinigd water terug de waterleidingen in spoelen. Hierdoor kan legionella verspreiden. Met een jaarlijkse keerklepcontrole helpen wij deze problemen te voorkomen en te voorkomen dat legionella zich in uw drinkwater gaat bevinden. Bij de keerklepcontrole kijken wij naar verschillende punten:

  • Of het juiste type keerklep gebruikt wordt
  • Of de keerkleppen op de juiste manier zijn geïnstalleerd
  • Drukvastheid van de keerkleppen om vast te stellen of er geen water wordt doorgelaten.

Dit doen wij allemaal met specialistisch apparatuur, dat speciaal ontwikkeld om de keerkleppen nauwkeurig te onderzoeken en ieder defect direct aan het licht te brengen. Op basis van onze verkregen resultaten uit de keerklepcontrole kunnen wij u precies vertellen welke maatregelen u moet nemen om eventuele defecte keerkleppen te vervangen. Onze resultaten en alle adviezen leggen wij voor u vast in een rapport en kunnen wij eventueel volledig voor u uitvoeren. Zo kunnen wij bijvoorbeeld de defecte keerkleppen direct op de juiste wijze onderhouden en ervoor zorgen dat er tot de volgende keerklepcontrole geen problemen ontstaan. Daardoor bent u verzekerd van een schone waterleiding, waarin geen problemen of legionellabesmetting bestaan.

Uw specialist op het gebied van het binnenmilieu

BioLab is uw specialist op het gebied van water, lucht- en asbestonderzoek. Daarnaast beheren en verbeteren wij het binnenmilieu bij bedrijven en instellingen. Onze gespecialiseerde medewerkers voeren niet alleen controles uit, maar geven u ook advies op basis van de resultaten. Zo kunnen wij u een duidelijk beeld geven over de staat van bijvoorbeeld uw waterleidingen. Wij kunnen er te allen tijde voor zorgen dat de problemen beperkt worden, zoals bijvoorbeeld in het geval van een legionellabesmetting. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen binnen het vak, zodat ze moeiteloos op ieder probleem in kunnen spelen en altijd het beste apparatuur bij de hand hebben om dingen op te lossen. Heeft u vragen naar aanleiding van alle informatie of wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact op middels de contactgegevens die vermeld staan op https://www.biolab.nl/. U kunt hier ook ons contactformulier invullen of een vrijblijvende offerte aanvragen. Onze medewerkers komen dan zo spoedig mogelijk terug om u zo goed mogelijk te helpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.