Mens en gezondheid

Verdien een leuk zakcentje via een medisch onderzoek

donderdag, 14-11-2019  

Als je wat extra geld wilt verdienen en je hebt de tijd, dan kun je je aanmelden voor een medisch onderzoek. Nu is bij veel mensen de eerste reactie een reactie van afkeer. Waarom zou je immers voor geld je leven op het spel zetten. Dit is uiteraard een volledig ongeïnformeerde reactie gebaseerd op voordelen en emotie. Je loopt altijd een risico, maar dat loop je ook als je op straat loopt of in de auto rijdt. Het risico op een ongeluk in de buitenwereld is dan ook veel groter in vergelijking met de risico’s in een gecontroleerde omgeving waar je ook nog eens alle medische hulpmiddelen bij de hand hebt. Maar los van die risico’s is een medisch onderzoek in de regel gewoon een hele fijne comfortabele manier van geld verdienen. Op de site van medians.com vind je een overzicht van de verschillende onderzoeken waar je aan mee kunt doen in Nederland en België. Het grootste onderzoekscentrum in Nederland is PRA in Groningen. Je vindt dan ook aardig wat onderzoeken van PRA op medians.com. Via deze site ontdek je ook meteen hoe ongenuanceerd het is om meteen te denken dat je je leven op het spel zet. Je ziet bijvoorbeeld onderzoeken waar men medicijnen test die al op de markt zijn en die dus al eerder zijn getest en zijn goedgekeurd. Vaak wil men ontdekken hoe het lichaam het medicijn verwerkt. Tijdens het medisch onderzoek neemt men daarom bloed af en soms moet je ook urine monsters afgeven. Maar het komt er eigenlijk op neer dat je een x aantal dagen kunt ontspannen in een kliniek. Tijdens een medisch onderzoek lig je dan ook niet hele dagen in bed aan een infuus. Alleen op de eerste dag worden er vaak veel medische handelingen verricht, maar daarna ben je vrij om tv te kijken, te gamen, te studeren of een gezellig spelletje te spelen met je studiegenoten. Dat betekent dat je eigenlijk gewoon in een resort tot rust kunt komen, terwijl je wordt betaald. En de beloningen zijn ook niet misselijk. Afhankelijk van een onderzoek kan een weekje intern al meer dan 1000 euro opleveren. De sponsor bepaalt vaak de hoogte van de beloning, dus als je de tijd neemt en goed kijkt naar alle onderzoeken, dan kan er zo maar iets tussen zitten dat 3000 of 4000 euro oplevert. En je kunt gemiddeld ongeveer 3 keer per jaar meedoen, en dus kun je flink verdienen met een geneesmiddelenonderzoek. Kijk daarom snel op medians.com of er iets voor jou tussen zit. 

Ieder geneesmiddelenonderzoek is uniek

De algemene visie dat een geneesmiddelenonderzoek gevaarlijk is, strookt natuurlijk niet met de meer genuanceerde werkelijkheid. Er zitten soms risicovolle onderzoeken tussen, maar je bent immers vrij om te kiezen voor een specifiek geneesmiddelenonderzoek. Soms test je al bestaande medicijnen, maar niet ieder nieuw medicijn is even risicovol. Soms moet je bijvoorbeeld een anticonceptie pleister testen. 

De onderzoekcentra waar je terecht kunt

Het voordeel van medians.com is dat je meteen alle onderzoeken van verschillende medische onderzoekscentra op een rij hebt. Qua onderzoekscentra kun je denken aan: 

  • PRA
  • QPS
  • UZ Gent

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.