Bedrijven en Bedrijfsleven

VCA Cursus voor personen

zaterdag, 3-3-2018  

De VCA: vrijwel iedereen in de bouw heeft ermee te maken. Alle ervaren medewerkers op een bouwterrein, in een fabrieksinstallatie of in een werkplaats weten wat de term inhoudt. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Deze checklist zorgt ervoor dat iedereen in de sector op een veilige, gestructureerde wijze zijn of haar werkzaamheden kan uitvoeren. Wil je gaan werken voor een aannemer, of ben je als ZZP’er actief in de bouw, dan ben je vrijwel altijd verplicht om een VCA cursus te doorlopen. Veel opdrachtgevers stellen een VCA certificaat namelijk verplicht. Welk type VCA cursus je moet doorlopen kan verschillen. Dit is afhankelijk van het werk dat je gaat doen en de werksituatie. Welke VCA cursus moet jij doen?

  • B-VCA
  • VOL-VCA
  • VIL-VCU

Er zijn drie soorten VCA’s voor personen. Verreweg de meeste mensen hebben genoeg aan een B-VCA. Met dit certificaat toon je aan dat je beschikt over basiskennis met betrekking tot de checklist. Het gaat daarbij niet alleen om veilig werken, maar bijvoorbeeld ook om gezondheid en milieuvriendelijkheid. Met dit certificaat laat je zien dat je effectief kunt werken op een professionele manier. Het B-VCA certificaat is met name van belang voor werknemers die voor een aannemer werken. Het VOL-VCA certificaat werkt anders. Deze certificering is voor de mensen die elke dag leidinggeven, en zodoende meer kennis nodig hebben. Beide certificaten kunnen worden behaald tijdens een eendaagse VCA cursus. Op https://www.vca-cursus.com/ vind je een volledig overzicht van alle cursussen in jouw regio. Je ziet daarbij direct de prijs en de datum van de cursus. Zo weet je meteen of dit in jouw straatje past. Voor meer informatie over het traject kun je contact opnemen met de klantenservice.

Opbouw van VCA cursus

De opbouw van de VCA cursus verschilt per instelling. Je behandelt dezelfde stof, maar dit wordt overal op een andere manier gebracht. Bij VGM Box is iedere cursus helemaal audiovisueel. Je hoeft dus niet urenlang de boeken in, maar krijgt meteen een grafisch overzicht van al het materiaal. Je weet daardoor snel of de informatie voor jou nuttig is: niet in elke sector is ieder onderdeel even belangrijk. Door de combinatie van beeld en geluid blijft de kennis beter hangen. Ondertussen maak je oefeningen, om ervoor te zorgen dat de checklist ook in je langetermijngeheugen wordt opgeslagen. Je bent een volledige dag bezig met de stof, zodat je daarna voor tenminste 10 jaar over de benodigde kennis beschikt. Het is mogelijk om een VCA cursus klassikaal te volgen, of op het internet. Dit is helemaal afhankelijk van de manier waarop je zelf het beste leert. Vind je het prettig om andere mensen om raad te vragen, dan is de klassikale variant voor jou. Ga je het liefst op een eigen tempo door de stof heen? Kies dan voor het online traject. Uiteindelijk doe je examen op een vaste locatie in het land. Het voordeel van een klassikaal programma is dat je daar al aanwezig bent: je kunt het examen dus aan het eind van de dag direct afleggen.

Meer dan 65 locaties

VGM Box heeft meer dan 65 locaties in Nederland. Er is dus altijd een vestiging bij jou in de buurt. Heb jij een B-VCA nodig voor een nieuwe opdracht, of wil je graag je kennis verbreden? Surf dan snel naar bovenstaande site en meld je aan. De prijzen staan duidelijk vermeld en je hebt de optie om het examen ook direct te betalen, of daar nog even mee te wachten. Zorg dat je op de hoogte bent van de laatste richtlijnen: kies voor een VCA cursus!box

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.