Mens en gezondheid

Tandarts Amstelveen: wat doet een tandarts?

vrijdag, 4-9-2020  

Tandarts Amstelveen: wat doet een tandarts precies? Bezoek hen via tc-ouderamstel.nl en lees dit artikel. 

Een tandarts in Amstelveen is er om jouw mondgezondheid in de gaten te houden. Dit kan preventief zijn door een halfjaarlijkse of jaarlijkse controle. Maar het kan ook zijn dat er al een probleem is wat opgelost moet worden. Meestal bezoek je een tandarts in combinatie met de mondhygiënist. De mondhygiënist maakt je tanden goed schoon, verlost ze van tandplak en eventuele tandsteen, voordat het tot gaatjes leidt. Tegenwoordig maakt de tandarts één keer in de zoveel tijd een röntgenfoto om te kijken of er gaatjes te vinden zijn en hoe snel die gaatjes opgelost moeten worden. Met het blote oog kunnen gaatjes nog wel eens gemist worden. Aan de hand van een onderzoek in je mond, in combinatie met de röntgenfoto en het uitvragen van eventuele klachten maakt de tandarts een behandelplan. Dit kan inhouden dat je een reiniging krijgt bij de mondhygiëniste en vervolgens weer een afspraak hebt over een half jaar. Het kan ook betekenen dat er een gaatje gevuld moet worden, meestal wordt hier een aparte afspraak voor gepland. Wanneer je last hebt van pijnklachten is het altijd goed om een afspraak te maken bij de tandarts. Wanneer je te lang blijft rondlopen met pijnklachten en er is iets aan de hand, kan dat leiden tot een grote behandeling dan wanneer je direct een afspraak maakt. Bijvoorbeeld een niet behandelde ontstoken zenuw in het wortelkanaal kan leiden tot een kaakontsteking.

Welke opleiding heeft een tandarts in Amstelveen genoten?

De opleiding die een tandarts in Amstelveen gevolg heeft is een universitaire opleiding. De opleiding: tandheelkunde. De opleiding tandheelkunde is een zes jarige opleiding die bestaat uit drie jaar bacheloropleiding en drie jaar masteropleiding. De opleiding tandheelkunde heeft een zogenaamde ‘numerus fixus’. Dit houdt in dat er een loting plaatsvindt omdat er teveel studenten zich aanmelden en er te weinig plekken zijn. Tandheelkunde kan in Nederland gestudeerd worden in drie steden:

  • Groningen
  • Amsterdam en
  • Nijmegen

Na de opleiding tandheelkunde ben je een gekwalificeerd tandarts. Vervolgens zijn er nog mogelijkheden om door te studeren. Zo kan een tandarts in Amstelveen bijvoorbeeld ook een differentiatieopleiding hebben gevolgd, dat maakt de tandarts gespecialiseerd in een bepaald deelgebied. Denk hierbij aan angstbegeleiding, slaapapneu of prothetiek. Deze opleiding duurt ongeveer vier jaar. Twee officiële tandheelkundige specialisaties zijn kaakchirurgie en orthodontie. Wanneer een student tandheelkunde is afgestuurd is hij na inschrijven in het BIG-register tandarts en kan hij aan het werk.

Wat is het belang van regelmatig naar tandarts Amstelveen gaan?

Het is belangrijk om regelmatig naar de tandarts Amstelveen te gaan omdat je daar grote problemen mee kunt voorkomen. Ook wanneer je nergens last van hebt. Het kan namelijk zijn dat je nog geen klachten hebt maar bijvoorbeeld al wel een gaatje. Problemen die in een vroeg stadium worden ontdekt, zijn meestal eenvoudiger op te lossen dan in een later stadium. Daarnaast kun je bij jezelf pijnklachten voorkomen door regelmatig naar de tandarts Amstelveen te gaan. Uiteindelijk heb je maar één gebit en eten en drinken gaat toch een stuk lastiger zonder.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.