Woning en tuin

Mooie ledverlichting met een hoekprofiel

woensdag, 12-12-2018  

Al een tijdje was ik op zoek naar een manier waarop ik op een mooie manier ledverlichting kon aanbrengen in mijn keuken. Ik wilde geen lampjes die in het zicht zaten en heb bij veel mensen al het probleem gehad dat de verlichting direct in het gezicht schijnt, zodra je op een stoel aan de keukentafel wilt gaan zitten. Ik heb daarom een hoekprofiel aangeschaft via ledprofielkoning.nl en daar ben ik echt heel erg tevreden over. Het hoekprofiel van LedprofielKoning heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van gewone lampen en omdat een hoekprofiel ook onzichtbaar weggewerkt kan worden is het meteen een bijzondere manier van belichting in mijn keuken.

De reden waarom ik voor dit hoekprofiel heb gekozen

In mijn keuken heb ik onder de keukenkastjes een klein randje zitten dat als het ware een koofje vormt. Juist achter deze rand kon ik heel mooi het hoekprofiel wegwerken en daardoor de verlichting aanbrengen die ik wilde hebben. De voordelen hiervan waren dat:

  • Het licht met een hoek van 45 graden richting de muur schijnt
  • Hierdoor het aanrecht op perfecte wijze wordt belicht
  • De ledverlichting onzichtbaar onder de kastjes kon worden weggewerkt

Daarnaast is een hoekprofiel met ledverlichting vrij eenvoudig aan te brengen en heeft een hoekprofiel ook de eigenschap om de ledlamp die erin zit af te koelen. Door het materiaal dat er wordt gebruikt voor dit soort profielen, namelijk aluminium, wordt de warmte als het ware weggeleid van de lamp. Daardoor is er geen hittevorming op het materiaal van de keukenkastjes en is er ook minimaal kans op enige beschadiging. Een ander voor van het hoekprofiel is dat het verkrijgbaar is in lengtes van één en anderhalve meter. Ik heb gekozen voor twee profielen van één meter, omdat dit het beste paste onder mijn keuken. Ik heb uiteindelijk de profielen online besteld en had ze vrij snel in huis. Het bevestigen sprak eigenlijk voor zich en dat was ook in mum van tijd gedaan. Nu ben ik niet heel erg technisch, maar dit heeft mij echt amper moeite gekost. De oplossing die deze profielen voor mij hebben gecreëerd vind ik persoonlijk heel erg mooi. Ik heb ook laatst al mensen over de vloer gehad die vroegen waar ik deze manier van verlichten  had gezien, want blijkbaar zijn er meer mensen op zoek naar hoekprofielen zoals de mijn.

Meerdere toepassingen

Ik moet zeggen dat het verwerken van dit hoekprofiel in mijn keuken mij heeft geïnspireerd om ook op andere plaatsen hiermee te werken. Het verlichten met ledverlichting door middel van deze profielen is heel mooi, omdat het als het ware indirect licht is, wat weggewerkt kan worden. Als eerste toepassing heb ik een hoekprofiel aangebracht achter het hoofdeinde van mijn bed. Mijn bed is gelakt wit en de muur erachter is hoogglans zwart. Met de juiste belichting vanachter het bed wordt een heel mooi geheel gecreëerd en dat is iets waar ik eigenlijk al naar op zoek ben sinds ik in mijn huis woon. Het grappige is dat ik daardoor creatiever ben geworden en verder ben gaan kijken waar ik de hoekprofielen nog meer zou kunnen wegwerken. Uiteindelijk heb ik dit gedaan langs de vloer in de gang, waardoor de belichting heel mooi leidt naar de slaapkamers en de badkamer. Ook heb ik een grote houten kast met glazen schuifdeuren in de woonkamer staan, met daarin alle boeken die ik gelezen heb. Met name ’s avonds vind ik deze kast nogal donker en met de hoekprofielen heb ik nu ook de kast op een heel mooie manier weten uit te lichten. Dat een hoekprofiel zo multifunctioneel is had ik niet verwacht.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.