Bedrijven en Bedrijfsleven

Medical java software engineer

vrijdag, 28-9-2018  

Ben jij al bekend met de functie ‘medical java software engineer’? Als je werkzaam bent als een medisch softwareontwikkelaar, houd je je vooral bezig met kennis engineering en biomedische informatica. Wat deze termen precies inhouden lees je hieronder uitgebreid. In het algemeen werken software-engineers aan het ontwikkelen van programma’s. Van begin tot eind worden alle stappen van het proces door de ontwikkelaar doorgelopen. Dit betekent het schrijven van het programma, het implementeren van de toepassingen en vervolgens tests doen om te kijken of het programma optimaal werkt. Bij de eerste tests zullen er zich altijd problemen of nieuwe vraagstukken voordoen. Met de juiste flexibiliteit, creativiteit en inzicht kan de engineer programma’s verbeteren totdat de tests geen problemen meer aangeven. Vanwege de vele verschillende taken en stappen in het ontwerpproces is het werk van een java software engineer bijzonder veelzijdig. Ook nadat een ontworpen applicatie is geleverd aan de klant, blijft de ontwikkelaar nog regelmatig met het project bezig. Softwaretoepassingen worden steeds ontwikkeld om mee te gaan met de tijd. Ook onderhoud van toepassingen behoort daarom tot de werkzaamheden.

Wat doet een medisch java software engineer precies?

In grote lijnen doen software-engineers dezelfde werkzaamheden. Per vakgebied en functie zullen de werkzaamheden echter verschillen. Voor een medisch java software engineer zal het werk voor het grootste deel draaien om de patiënten van de kliniek, het ziekenhuis of andere zorginstantie. Je hebt dus direct invloed op de kwaliteit van leven van de patiënten van de medische instelling. Je zult je voornamelijk bezighouden met het ontwikkelen van medische toepassingen om de processen en ook de administratie van de instantie te optimaliseren. Data speelt hierbij een grote rol. De meeste bedrijven besteden vandaag de dag ook veel aandacht aan het verzamelen, analyseren en gebruiken van data. Bij een medical java software engineer is dit extra belangrijk. Data vormt de basis van vele werkzaamheden van de softwareontwikkelaar. Uiteraard spelen er echter ook andere zaken een rol in het werk van een engineer. De werkzaamheden van de java software engineer zijn onder meer:

  • In een team van gedreven developers, onderzoekers en ook studenten meedenken en samenwerken om nieuwe toepassingen en oplossingen te vinden voor betere resultaten binnen de medische instelling
  • Aan de hand van de beschikbare data de wachttijden voor patiënten verbeteren
  • Gegevens zo ordenen en vormgeven dat het inzicht geeft voor andere werknemers binnen de onderneming

Bovenstaande voorbeelden zijn uiteraard slechts een indicatie van de vele taken die een java software engineer tijdens een werkweek uitvoert. De veelzijdigheid in werkzaamheden en steeds vernieuwende projecten zijn ook precies wat dit werk zo boeiend maakt.

Waar kun je aan de slag als softwareontwikkelaar?

Werken aan medische oplossingen binnen een dynamisch team zal voor veel mensen als een zeer aantrekkelijke baan klinken. Je betekent echt iets voor mensen en hebt bovendien uitdagend en inspirerend werk. Waar zou je aan de slag kunnen als een java software engineer? Via Java-professionals.nl zijn regelmatig nieuwe vacatures te vinden voor engineering en vergelijkbare functies. Momenteel is er ook een vacature open voor medical java software engineer. In een medische kliniek in Maastricht zal je werkzaam zijn als softwareontwikkelaar aan de hand van meerdere technische applicaties. Naast Java zal je ook werken met Matlab, Javascript, Bootstrap, AngularJS en meer. In een hecht team van gedreven en Agile developers werk je aan het verbeteren van medische processen in de kliniek. Heb je een HBO of WO opleiding in de Informatica afgerond en heb je minstens 2 jaar ervaring met Javasoftware, dan voldoe je aan de basiseisen voor de functie. Op de website van Java Professionals vind je alle eisen en details van deze en andere vacatures.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.