Woning en tuin

Leuke terrasplanten aanschaffen

zondag, 11-2-2018  

Afgelopen zomer zaten mijn vrouw en ik op het terras. We zaten heerlijk te genieten van de zon, toen ze plotseling een voorzichtige opmerking plaatste: “Het is wel een beetje kaal, vind je niet?” Dat was het startschot van een lang proces, waarbij ik uren heb besteed aan het uitzoeken van de beste terrasplanten voor onze tuin. Tijdens dat proces heb ik meerdere stappen doorlopen, waar ik graag wat meer over zou willen vertellen:

  • Inlezen en informatie inwinnen
  • De tuin onderzoeken
  • De juiste planten aanschaffen

Alles begint met het inwinnen van informatie. Ik doe in principe weinig met de tuin, dus moest me goed inlezen voordat ik überhaupt wist welke planten werden gezien als terrasplanten. De mediterrane planten spraken me eigenlijk direct aan, vanwege hun kleur, geur en uitstraling. Deze vereisen wel zorgvuldig onderhoud, zeker tijdens de winter. Ze moeten op tijd naar binnen, maar je moet de planten eerst laten wennen aan lagere temperaturen. Dat is dus even oppassen. Nadat ik voor mezelf had besloten welke terrasplanten ik wilde, begon de volgende fase: waar moesten ze staan? Het is belangrijk dat de planten voldoende zon krijgen, dus heb ik de tuin onderzocht op plekken met veel zon. Natuurlijk gaf ik daarbij extra voorkeur aan plaatsen rondom het terras. Je koopt niet voor niets terrasplanten! Het aanschaffen van de planten is eigenlijk een fluitje van een cent, dat is zo gepiept. Het voorwerk kost de meeste tijd. Waar was mijn vrouw in dit alles? Die lag lekker in de tuin te zonnen!

Terrasplanten water geven

Toen ik de planten eenmaal in huis had, begon ik me in te lezen in het water geven. Pas toen kwam ik erachter dat sommige terrasplanten veel meer water nodig hebben dan anderen. Sommige soorten gedijen goed bij veel water, terwijl andere soorten juist niet te veel moeten hebben. Wat ik heb onthouden is dat het heel belangrijk is dat de potgrond niet nat is, maar vochtig. De planten krijgen dan genoeg water, maar ze zullen niet verdrinken. Ook is het essentieel om de planten ’s avonds van water te voorzien, niet in de brandende zon. We zijn natuurlijk allemaal bekend met de Nederlandse zomer: de regen komt soms met bakken uit de hemel. Mocht dat gebeuren, dan is het belangrijk dat de potgrond niet te nat wordt, daar kunnen de planten niet goed mee overweg. Een goede tip is om een aantal gaten in de onderkant van de pot te maken. Zo kan overtollig water, bijvoorbeeld na een stortbui, snel worden afgevoerd. Ben jij op zoek naar leuke terrasplanten, zoals bijvoorbeeld een Calandiva of een Kalanchoe? Neem dan contact op met Maasluiden. Dit is één van de weinige telers in Nederland die enkelbloemige kalanchoe’s aanlevert. Surf snel naar de site, http://www.maasluiden.nl/verrassend-buiten/terrasplanten, voor meer informatie over deze bijzondere kamerplanten, of om gelijk te bestellen. Ik heb mijn bestelling hier ook geplaatst en ben zeer tevreden over de kwaliteit van de planten. Ze hebben prachtige kleuren en fleuren de tuin helemaal op!

Bezorging in een handomdraai

Maasluiden Potplanten heeft jaren ervaring met de teelt van terrasplanten. Zij weten dus ook hoe belangrijk het is om de planten snel naar de klant te vervoeren. Als je ’s ochtends een bestelling plaatst, staan de planten binnen een paar uur al op transport. Dat geldt niet alleen voor kleine bestellingen van een paar planten, maar ook voor grotere ladingen! Je ontvangt dus altijd planten van de hoogste kwaliteit, die ongekend lang meegaan. Surf snel naar bovenstaande site en plaats een bestelling. Heb je vragen over een bepaalde soorten terrasplanten, neem dan gerust contact op via het contactformulier.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.