Mens en gezondheid

Is loopbaancoaching misschien iets voor jou?

woensdag, 21-10-2020  

Heb jij het gevoel dat je een beetje vastloopt in je carrière? Denk je dat er met jouw talenten en kennis veel meer te bereiken valt maar krijg je het op de een of andere manier zelf niet voor elkaar? Dan zou je kunnen starten met loopbaancoaching via Het Groei Atelier. Daar krijg je een eigen coach die samen met jou gaat analyseren wat je ervoor nodig hebt om te groeien in je werk of om een nieuwe loopbaan uit te stippelen. En daar komt veel meer bij kijken dan je denkt. Aspecten die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Jouw manier van communiceren
  • Jouw natuurlijke talenten en sterke eigenschappen
  • De kennis die je al hebt en die je nog moet leren
  • De door jou opgedane werkervaring
  • Jouw wensen en dromen op het gebied van werk
  • Jouw persoonlijkheid

Je zou denken dat je persoonlijkheid er niet zozeer iets mee te maken heeft of je kunt groeien in je werk, maar niets is minder waar. Iedereen heeft namelijk een eigen manier van dingen doen, een manier waarop die alles aanpakt en met dingen omgaat. Zelfs de manier waarop dingen je raken is belangrijk voor het uitstippelen van jouw carrièrepad. Bij loopbaancoaching is het dan ook belangrijk dat je eerst gaat analyseren wat je sterke en zwakke punten zijn, en wat je eventueel nog wilt (of moet) leren. Loopbaancoaching helpt je vervolgens bij het bereiken van je doelen door tips, adviezen en concrete stappen uit te werken die jou gaan helpen.

Loopbaancoaching door het glazen plafond heen

Zeker als jij het gevoel hebt dat je tegen een glazen plafond aanloopt is loopbaancoaching een goed idee. Er zijn namelijk genoeg dingen die je kunt doen om verder te groeien, maar je moet wel weten welke dat zijn. Een coach op het gebied van carrières en loopbanen weet daar alles vanaf, en die kan samen met jou analyseren wat er misgaat. IS het een gebrekkige communicatie met leidinggevenden? Mis je misschien een specifiek soort kennis? Kun je jouw manier van presenteren verbeteren? Het kan echt van alles zijn, en met loopbaancoaching ga je er achter komen en je vervolgens training in deze aspecten. Daardoor sta je zowel als persoon, als werknemer, maar ook als ondernemer vele malen sterker, zodat je kunt groeien in je werk en steeds meer kunt gaan verdienen. het kan natuurlijk ook gewoon je doel zijn om gelukkiger te zijn in wat je doet.

Loopbaancoaching na een burnout

Een andere reden dat veel mensen een coach inschakelen op het gebied van werk en carrière is dat ze een burn-out hebben opgelopen op hun vorige werk. Super lastig natuurlijk, en een teken dat er iets moet veranderen. Misschien overweeg je wel een complete carriereswitch, of wil je juist op je huidige werk blijven maar dan wel met een aantal aanpassingen. Loopbaancoaching helpt jou daarbij, waardoor je voor je het weet weer in een baan zit die goed voelt en die bij je past. Zo komen al jouw talenten tot uiting, maar heb je niet het gevoel dat er constant meer van je wordt verwacht dan je aankunt. En dat werkt wel zo prettig, niet?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.