Woning en tuin

Informeer jezelf over de kosten makelaar via makelaarkosten.nl

maandag, 26-4-2021  

Als je een huis gaat kopen of verkopen en je wilt hiervoor gebruik maken van de diensten van een makelaar, dan is het wel zo handig om van te voren alvast te weten waar je aan moet denken qua gemiddelde kosten makelaar. Als je van niks weet en je krijgt vervolgens een offerte in de bus van een makelaar, dan heb je geen enkele context om de bedragen op die offerte te kunnen duiden. Je weet niet of je te maken hebt met een hele dure of hele goedkope makelaar. Je kunt hooguit op basis van je eigen intu├»tie of gevoel inschatten of het een dure of een goedkope makelaar is. Maar het kan best zo zijn dat je al snel denkt dat het duur is, omdat je niet weet wat gemiddeld genomen normale makelaarskosten zijn. Stel je voor dat je een bedrag van 2000 euro voor je ziet, dan is dat zonder enige context uiteraard een flink bedrag. Ook al ben je miljonair en zijn zulke bedragen nauwelijks nog de moeite, dan nog besef je wel dat 2000 euro niet hetzelfde is als 200 euro. Je eerste reactie bij zo’n bedrag is misschien wel dat je even schrikt. Maar het kan best zo zijn dat 2000 euro in de wereld van de makelaardij heel goedkoop is. Om jezelf dus wat context te geven, doe je er goed aan om een kijkje te nemen op de website van makelaarkosten.nl. Hier vind je alles over de kosten makelaar en waar deze uit bestaan. Een veel gebruikte constructie die makelaars hanteren is de zogenaamde makelaarscourtage. Deze courtage bestaat uit een percentage dat over de uiteindelijk verkooprijs wordt berekent. Dus als je te maken hebt met een makelaar die 2% hanteert als makelaarscourtage en je verkoopt je woning voor 5 ton, dan ben je 10.000 euro kwijt aan kosten makelaar. Dat lijkt uiteraard heel veel, maar op een bedrag van 5 ton is het slechts 2%. Als het een goede makelaar is, dan weet hij of zij je woning misschien wel voor 520.000 euro te verkopen. In dat geval gaan de kosten makelaar iets omhoog, maar je verdient ook 20.000 meer op je woning. Mocht de makelaar wat minder goed slagen met de verkoop van je woning en dus een minder hoog bedrag weten te krijgen, dan betaal je dankzij de courtage ook minder aan kosten makelaar. In die zin is het soms ook lastig in schatten of een makelaar nu duur of goedkoop is, omdat je de daadwerkelijke kosten pas kunt weten na de verkoop van de woning. 

Surf snel naar de site voor alles over kosten makelaar

Het is dan ook goed voor je begint met het zoeken naar makelaars, om even op makelaarkosten.nl te kijken. Je bent dan vrij snel weer helemaal op de hoogte van de huidige situatie wat betreft kosten makelaar. 

Ontdek wat je moet weten via makelaarkosten.nl

Op de site vind je van alles over makelaar kosten en gerelateerde onderwerpen. Zo kun je op de site terecht voor informatie over: 

  • Gangbare makelaarstarieven
  • Kosten NVM-makelaar
  • BTW makelaar 2021
Lees meer…
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.