Mens en gezondheid

Hoe moesten we een unieke uitvaart in Almere aanvliegen?

dinsdag, 20-11-2018  

Onlangs zijn we onze oma verloren en we wilden haar graag een mooi afscheid geven. Eerst dachten we dit nog zelf te kunnen verzorgen. We hadden echter totaal geen idee van wat er bij zo’n afscheid allemaal wel niet komt kijken. Het is het eerste sterfgeval van onze familie (althans voor onze generatie) dus niemand van de achterblijvers wist eigenlijk echt hoe we dit moesten aanvliegen. Toen het besef van het verlies eenmaal ingedaald was, stond niemands hoofd ook nog naar praktische overwegingen. Er was alleen maar het gevoel van verlies. Met name mijn ouders waren in diepe rouw. Het heeft nogal een emotionele impact als je moeder komt te overlijden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor je schoonmoeder, zeker als je die al je halve leven kent. Zij waren niet meer in staat om een waardig afscheid te kunnen verzorgen. Dus gingen de kleinkinderen het internet op. Het is niet gemakkelijk om een de juiste organisatie te vinden voor een unieke uitvaart in Almere. Na een tijdje kwam ik, door de zoekmachine Google te raadplegen, op de site van Purper Uitvaartzorg, te vinden op uitvaartflevoland.nl. Dit vonden we gelijk een prettige en mooie site, en we waren dan ook heel blij dat we deze site gevonden hadden. We besloten gelijk met dit bedrijf in zee te gaan om een unieke uitvaart in Almere te verzorgen. Dit bedrijf bleek de perfecte match voor ons te zijn. Vandaar dat we onze ervaring graag willen delen via een lovende recensie. Dat lijkt misschien wat oneerbiedig en macaber, maar ons afscheid is zo mooi geworden dat we dit graag wilden doen.

De ingrediënten voor een waardige uitvaart in Almere

Bij dit bedrijf weet je meteen dat je aan het juiste adres bent om een uitvaart in Almere te verzorgen. De begeleider is gediplomeerd en ervaren, en weet bovendien uit eigen ervaring hoe belangrijk professionele begeleiding kan zijn voor een uitvaart in Almere. Bovendien zijn er veel opties en verschillende mogelijkheden waar je uit kan kiezen. Voor een unieke uitvaart in Almere kan je hier onder andere terecht voor:

  • Rouwkaarten
  • In Memoriam
  • Het regelen van vervoer op de dag zelf
  • Het organiseren van een afscheidsbijeenkomst

En nog veel meer. Op de website is een overzicht te vinden van wat er allemaal mogelijk is. Wat ons bovendien zeer aan het hart ging is de persoonlijke benadering gedurende het hele proces van het verzorgen van de uitvaart in Almere. Er wordt echt met je meegedacht. Onze wensen en die van onze grootmoeder stonden centraal. Bovendien was het contact prettig en professioneel. Dag en nacht stond ze voor ons klaar. We konden haar benaderen via de telefoon, het sturen van een e-mail of via het contactformulier op de website.

Alle praktische zaken vakkundig afgehandeld

Er komt bij een afscheid veel kijken aan praktische zaken waar de achterblijvers eigenlijk niet aan willen denken. Voor hen staat het afscheid zelf centraal, tegen de achtergrond van een rouwproces. Deze organisatie denkt juist wel aan die zaken, zodat er tijdens de dienst zelf alle aandacht naar het afscheid kan. Onze grootmoeder was bijvoorbeeld fanatiek aanwezig op sociale media. Gelukkig kregen we ook hulp bij digitale nazorg. We hadden hulp nodig bij het verkrijgen van haar wachtwoord voor Facebook en Instagram en ook haar telefoon moest toegankelijk gemaakt worden. Hierin werden we bijgestaan. We hebben al met al een eerbiedwaardige uitvaart in Almere mogen meemaken. Als u ook op zoek bent naar een unieke uitvaart in Almere bent u hier aan het juiste adres. Een aanrader!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.