Bedrijven en Bedrijfsleven

Heeft mijn waterbed onderhoud nodig?

zaterdag, 2-2-2019  

Een waterbed is een vinylmatras dat is gevuld met water. In de piek van hun populariteit in de jaren tachtig moesten consumenten het hele waterbed vullen met een tuinslang. Nu hoeft u alleen buizen te vullen. Dit maakt het proces een stuk eenvoudiger met heel wat minder gedoe. Sommige moderne waterbedden ondersteunen zichzelf, waardoor er geen apart frame nodig is. Andere waterbedden hebben apparaten voor temperatuurregeling om het water warm te maken. Waterbedden zijn niet alleen erg comfortabel, maar ook zeer duurzaam. Een typische waterbedmatras gaat 10 tot 15 jaar of langer mee als het waterbed onderhoud niet vergeten wordt. Het waterbed onderhoud omvat heel wat dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je waterbed het probleemloze slaapoppervlak blijft behouden. Om te beginnen houd je scherpe voorwerpen beter uit de buurt van je bed. Scherpe voorwerpen kunnen grote schade aanrichten  aan het vinyl van je waterbedmatras, wat mogelijk ongewenst lekken en vroegtijdige slijtage kan veroorzaken. Een optimaal waterbed onderhoud begint dus met voorzichtigheid. Als je een lek ontdekt in je het vinyl van je waterbed, kan een Repair Kit worden gebruikt om de schade te herstellen. Andere dingen die je kunt toevoegen aan je waterbed onderhoud, is een bescherming plaatsen om het vinyl van je waterbed te beschermen. Het is ook beterom je matras te reinigen met speciale vinyl-reiniger voor waterbedden. En als je liever voor puur gemak gaat, kun je de hulp inroepen van de waterbed specialist Otterman. Deze mensen kennen het vak en hebben ook het juiste materiaal en producten voor je waterbed onderhoud. Door gebruik te maken van de diensten van waterbedspecialistotterloo.nl, kun je op beide oren slapen en er zeker van zijn dat je waterbed heel lang zal meegaan.

Welk type waterbed onderhoud is vereist?

Als je een waterbed koopt, is er natuurlijk wat meer onderhoud vereist dan wanneer je een gewoon bed koopt. Het belangrijkste item aan een waterbed is uiteraard de matras. Deze bestaat uit vinyl en zoals hierboven reeds vermeld, kun je de vinyl beter beschermen met een beschermhoes. Lichaamsolie kan ook het vinyl aantasten, vandaar dat een bescherming overwogen moet worden. Er zijn veel redenen waarom het waterbed in de jaren negentig uit de mode raakte. Het gewicht, het vullen met water en het uitgebreide waterbed onderhoud van de waterbedden speelden een prominente rol in het verminderen van de interesse. Hoewel deze problemen tegenwoordig geen problemen meer zijn, is er nog steeds wat waterbed onderhoud nodig. De waterbedverwarming die bij de matras hoort, is ideaal, omdat het warme water therapeutisch is en pijn in de rug en benen kan verlichten. Het voelt ook geweldig om tijdens de koude wintermaanden in een warm bed te glippen. De verwarming heeft echter minder onderhoud nodig. Als je een waterbed hebt, is het volgende waterbed onderhoud wel nodig:

  • jaarlijks moet er een waterbed conditioner toegevoegd worden
  • lekken dienen meteen gerepareerd te worden
  • als je het waterbed verplaats, moet het geleegd worden

Waarom moet je regelmatig water conditioner toevoegen?

Wanneer je je waterbed voor de eerste keer vult, moet je waterconditioner aan de matras toevoegen. De conditioner van Otterman zorgt ervoor dat het water niet stagneert en mogelijk slecht begint te ruiken. Een conditioner houdt ook de binnenkant van de waterbedmatras soepel, omdat vinyl na verloop van tijd broos kan worden. Tenzij je je waterbed verplaatst, is het niet nodig het water te verversen. Je moet echter wel elk jaar een waterbed conditioner blijven toevoegen. Als je dit eenmaal per jaar doet, zal je waterbed ook langer meegaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.