Bedrijven en Bedrijfsleven

Heb jij ook een WiFi meting nodig?

zondag, 16-6-2019  

Heb jij ook een WiFi meting nodig?Heb jij net als ik last van een slechte WiFi verbinding? Is de verbinding erg traag of valt hij regelmatig helemaal weg en weet je niet hoe je dit kunt verbeteren? Laat dan een WiFi meting uitvoeren door MetaWifi! MetaWifi zal bij een dergelijke meting verschillende onderdelen van jouw WiFi verbinding controleren en daarmee de oorzaak van de slechte verbinding kunnen achterhalen. Eventuele storingsbronnen worden door een WiFi meting opgespoord en vervolgens wordt er gekeken naar de invloed van deze storingsbronnen op jouw netwerk. Er kunnen namelijk vele verschillende oorzaken zijn voor een slechte WiFi verbinding die soms moeilijk te achterhalen zijn, maar daarentegen vaak wel gemakkelijk te verhelpen zijn. Mits je de oorzaak maar kunt vinden en daar is MetaWifi voor. Na de WiFi meting zal MetaWifi tevens de gepaste oplossing geven en deze desgewenst uitvoeren voor het beste resultaat. Hierna kun jij weer ongestoord van jouw snelle en snelle WiFi verbinding gebruik maken. 

Hoe gaat MetaWifi te werk en wat wordt gemeten bij een WiFi meting?

MetaWifi is een professioneel bedrijf dat komt met betrouwbare en persoonlijke oplossingen voor jouw problemen met jouw WiFi verbinding. De volgende onderdelen van jouw WiFi verbinding zullen door MetaWifi gecontroleerd worden tijdens een WiFi meting:

  • De capaciteit;
  • De snelheid;
  • De dekking;
  • De kwaliteit van het signaal.

Met andere woorden: MetaWifi zal bij een WiFi meting jouw gehele internetverbinding onder de loep nemen waardoor geen potentiĆ«le oorzaken worden gemist op zoek naar de juiste oplossing. Door middel van een zogenoemde Packet Capture kan MetaWifi in welke staat jouw WiFi netwerk zich op dat moment bevindt. Daarnaast maakt MetaWifi met gebruik van specialistische apparatuur een diagnose van jouw omgeving, omdat mogelijke oorzaken voor een slechte WiFi verbinding ook van buitenaf kunnen komen. 

Een WiFi verbinding kan via een router van de door jou gekozen internetprovider contact maken met verschillende apparaten. Dit gebeurt doordat de WiFi verbinding door middel van radiogolven naar deze apparaten signalen uitzendt. Deze apparaten vangen deze signalen op en daardoor kunnen zij verbinding maken met het internet. De radiosignalen die de WiFi verbinding uitzendt worden verstuurd over bepaalde frequentiebanden. Bij de WiFi meting onderzoekt MetaWifi door middel van een spectrum analyse het elektromagnetische spectrum waardoor de mogelijke storingen achterhaald worden. 

Wat kunnen de mogelijke oorzaken zijn van een slechte WiFi verbinding? 

MetaWifi achterhaalt met een WiFi meting dus de mogelijke storingen die zorgen voor een slechte WiFi verbinding, maar waardoor kunnen deze storingen worden veroorzaakt? Wat is eigenlijk de oorzaak van een slechte of trage WiFi verbinding? 

WiFi is een draadloos datanetwerk dat altijd zal proberen om andere apparaten niet in de weg te staan met hun verbinding met het WiFi netwerk. Wanneer er veel andere apparaten tegelijkertijd met hetzelfde WiFi netwerk zijn verbonden en hier tegelijkertijd gebruik van wordt gemaakt dan wordt de capaciteit van het netwerk met hen allemaal gedeeld. Dit kan zorgen voor een slechte verbinding. Wanneer je echter als enige gebruik maakt van een WiFi verbinding en deze alsnog erg traag is of slecht werkt, dan kan het zijn dat de netwerksignalen van jouw eigen verbinding en die van de buren elkaar in de weg zitten. Dit zorgt voor een trage verbinding. Dit zijn onder andere oorzaken die door middel van een WiFi meting achterhaald kunnen worden.

Natuurlijk zijn er nog vele andere mogelijke oorzaken waar MetaWifi.nl na een WiFi meting graag een duurzame oplossing voor geeft!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.