Woning en tuin

Goedkoopste energieleverancier voor besparen

zaterdag, 31-3-2018  

Wil jij besparen? Dan moet je eens uitzoeken wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is! De energierekening maakt vaak een redelijk groot deel uit van onze vaste lasten en dit zijn toch de kosten die het meest interessant zijn om in ogenschouw te nemen op het moment dat jij jouw uitgaven omlaag wilt brengen. Natuurlijk kun je ook op je dagelijkse boodschappen proberen te besparen, maar dat levert je vaak maar kleine voordelen op, aangezien de kortingen nu eenmaal niet zo groot zijn en het niet om zulke heel erg grote bedragen gaat. Bovendien kost het veel tijd om alle folders door te nemen en naar de winkels met de beste acties te gaan. Het uitzoeken van de goedkoopste energieleverancier hoef je maar eens in de ongeveer twee jaar te doen en vervolgens bespaar je iedere maand weer op je vaste lasten! Dat is dus een minimale tijdsinspanning voor vaak een flinke besparing! Dat maakt het dus echt interessant om hier eens naar te kijken, niemand betaalt immers graag meer voor dergelijke zaken dan nodig is. Dus is het zeker goed om eens uit te zoeken wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is op Slimmetenergie.com.

Zoek de goedkoopste energieleverancier

Waarom moet je nu uitzoeken wie de goedkoopste energieleverancier is, kun je dat niet gewoon heel eenvoudig zien aan de tarieven? Helaas niet en dat heeft te maken met het feit hoe je energierekening opgebouwd is. Als je deze erbij pakt, dan kun je zien dat je eigenlijk met vijf verschillende soorten bedragen te maken hebt, namelijk:

  • belastingen
  • vastrechtkosten voor stroom
  • vastrechtkosten voor gas
  • verbruikskosten voor stroom
  • verbruikskosten voor gas

Nu kun je aan de belastingen natuurlijk niets veranderen, dat legt de overheid nu eenmaal vast. Maar vastrecht en verbruikskosten verschillen wel per aanbieder en als je de goedkoopste energieleverancier wilt vinden, dan moet je deze tarieven dus met elkaar gaan vergelijken. Het enige nadeel is dat als je dit zelf zou willen doen, je daar heel veel rekenwerk voor nodig hebt. Je moet dan immers je gasverbruik en stroomverbruik vermenigvuldigen met de verbruikstarieven en daar vervolgens nog de vastrechttarieven bij optellen. Als je dit voor iedere leverancier in Nederland wilt doen, dan ben je wel even bezig, aangezien er gewoon heel veel leveranciers zijn momenteel. Gelukkig is er ook een eenvoudigere manier om de goedkoopste energieleverancier te vinden!

Gebruik vergelijkingssite

Die eenvoudige optie is het gebruik maken van een vergelijkingssite. Nu zijn er verschillende sites op dit gebied, maar een goede optie voor het vinden van de goedkoopste energieleverancier is gebruik maken van Slim Met Energie. Deze site werkt namelijk heel erg eenvoudig, jij hoeft alleen maar in te vullen in welke plaats je woont, hoe hoog jouw verbruik ligt en of jouw stroommeter enkel of dubbel is. Zij kunnen aan de hand hiervan een vergelijking voor jou maken en je krijgt dit in een handig overzicht te zien. Zo zie je in een oogopslag wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is. Heb jij nog specifieke wensen, zoals een groene leverancier of een korte contractduur, dan kun je dit aanvinken en worden de resultaten hierop gefilterd. De kans is groot dat hieruit blijkt dat jij een flinke besparing kunt realiseren door over te stappen naar een andere aanbieder. Wil jij dit doen, dan kan Slim Met Energie dit voor jou regelen, zij regelen dit met jouw oude en nieuwe leverancier en zo heb jij er zelf dus eigenlijk nagenoeg geen werk van. Ook overstappen naar de goedkoopste energieleverancier? Kies dan voor Slim Met Energie en begin ook met besparen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.