Mens en gezondheid

Elektronische sigaret roken

zaterdag, 7-3-2015  

Heeft u al kennis gemaakt met de elektronische sigaret? Dan wordt het hoog tijd! Want zoals het bekende spotje al zegt: ‘roken is zoooo 2014.’ Roken is dodelijk. Het staat met hoofdletters vermeld op het pakje. Als u sigaretten koopt in Thailand, dan zult u zelfs pakjes vinden met de afbeeldingen van verschroeide longen en weggesmolten lippen. Het zijn allemaal gevolgen van roken waar we liever ons kop voor in het zand steken. Maar toch is het zo dat roken dodelijk is. Daar is niets van gelogen. We zijn allemaal anders en de een is nu eenmaal meer gevoelig voor verslavingen dan de ander. Daarom is het belangrijk om de mogelijkheid te hebben om te stoppen met roken. Maar niet iedereen lukt dat. Veel mensen proberen van alles uit om te stoppen met roken maar uiteindelijk kunnen ze het toch vroeg of laat niet laten om een sigaret op te steken. Dat is zonde, want het heeft tal van nadelige effecten op uw lichaam en geest. Het overstappen op een elektronische sigaret zal u veel voordelen opleveren. Een elektronische sigaret roken is minder ongezond dan het roken van gewone sigaretten. Een elektronische sigaret bevat namelijk veel minder schadelijke stoffen. Gewone sigaretten zorgen er voor dat uw huis slecht wordt, dat uw conditie achteruit gaat en dat u zich minder goed voelt. De bedoeling van het leven is dat we genieten maar roken mag niet de definitie van genieten zijn en daarom kunt u beter gisteren dan vandaag overstappen op het roken, of beter gezegd op ‘dampen’ van een elektronische sigaret. U kunt de elektronische sigaret online bestellen op het moment dat het u uitkomt. U heeft de elektronische sigaret dan in de meeste gevallen al de volgende dag in huis. Kies voor elektrisch roken omdat:

  • u zich beter zult voelen dan wanneer u gewone sigaretten rookt
  • u minder schade oploopt door het dampen dan wanneer u rookt
  • u mensen om u heen niet zult belasten met de geur van sigaretten
  • u minder geld kwijt bent wanneer u dampt dan wanneer u rookt
  • u op ieder moment over kunt stappen en overal kunt dampen

Elektronische sigaret voor hem en haar

De elektronische sigaret is in zwang. Dat heeft alles te maken met de boven genoemde voordelen waar u van kunt genieten als u overstapt van gewoon roken naar elektronisch roken. De elektronische sigaret is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. U kunt om kennis te maken met het dampen bijvoorbeeld eerst een starterskit uitproberen. Hier zit alles in wat u nodig heeft om te dampen. Op basis van deze ervaring kunt u bepalen of het dampen iets voor u is. Vele mensen stapten al over en gaven te kennen zeer tevreden te zijn met de overstap. Iets wat wij altijd proberen te benadrukken is dat u niet zozeer overstapt op een andere manier van roken, maar dat u stopt met roken en dat het dampen een andere ervaring is, die desalniettemin gelijkenissen vertoont, maar zeker niet hetzelfde is. U kunt verschillende smaken proberen zoals fruit, drank en allerlei combinaties van tabak met andere zaken. Waar u ook voor kiest, er zit altijd wel iets voor u bij dat u zal smaken. In Londen en Frankrijk is dampen inmiddels zeer populair. Er zijn zelfs plekken waar het dampen niet is toegestaan. Dat is een teken dat er veel gebruik wordt gemaakt van elektronische sigaretten. Veel mensen die elektronisch roken doen dat omdat ze het prettig vinden om zich goed te voelen. Roken zou toch een jeugdzonde moeten blijven en niet moeten verworden tot een hardnekkige verslaving. Dat is voor niemand goed. De tabaksindustrie is haar strijd aan het verliezen. Wist u dat de elektrische sigaret al vele jaren geleden ontdekt werd? Echter destijds was de tabaksindustrie nog te machtig en vermoedelijk is de opkomst van de elektrische sigaret daardoor pas later ontstaan. Gelukkig zijn de tijden veranderd en we kunnen er dan ook niet meer omheen. De tijden dat er tijdens feestjes en partijen glazen met sigaretten werden uitgestald zijn toch echt in de nevelen van het verleden begraven, en dat is maar goed ook.

Dampen toegestaan

Kunt u het zich nog herinneren? De zomer kwam tot zijn einde. Die heerlijke maanden waarin u met vrienden op een terras glazen wijn dronk en sigaretten opstak zijn over. Nu is het feestgedruis naar binnen verplaatst, maar de sigaretten gaan niet mee want roken is verboden. Het staat op uw pakje sigaretten, op de deur van het café en op verschillende openbare gelegenheden worden er geen doekjes meer om gewonden; ‘Roken doen we buiten.’ Als er iemand schade zal ondervinden van deze slechte gewoonte, dan bent u het zelf en niet de mensen om u heen. Dat is natuurlijk helemaal zo gek niet. Maar voor de roker is dit wel een omschakeling geweest de afgelopen jaren. Gelukkig is er voor de damper goed nieuws, want dampen is op de meeste plaatsen gewoon toegestaan. U wordt dus niet meer weggejaagd. Er zijn wel een aantal plaatsen waar u niet mag dampen, maar deze zijn op een hand te tellen. U hoeft zich dus niet meer als opgejaagd wild te voelen als u een elektronische sigaret rookt en dat is ook wel een prettige ervaring. Stap over op de elektronische sigaret en geniet van alle voordelen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.