Mens en gezondheid

Een groen dak in de drukke stad

zaterdag, 29-12-2018  

Ik woon met veel plezier in een geweldige stad. Ik ben hier opgegroeid en wil hier nooit meer weg maar het enige wat ik hier mis is een tuin. We wonen in een geweldig mooi appartement maar er is dus geen tuin. Ik vind het jammer dat er geen groen is in de omgeving, er is geen park of een speeltuin. Geen plek in de omgeving om lekker te wandelen, dat is een gemis van de stad. Dit is dus iets wat ik mis en daarom vond ik het heel leuk om initiatieven te zien van andere stadsbewoners. Ik zag steeds vaker dat meer mensen een groen dak op hun huis hadden. Ik begon hier meer over te lezen want naast dat ik het gewoon een hele mooie fijne uitstraling vond hebben zitten er ook nog veel voordelen aan het hebben van een groen dak.

Een groen dak op mijn appartement

Een groen dak is in essentie een dak wat is gevuld met groen mos. Dit groene mos geeft de huizen een huiselijke setting en ik vind het dan ook heel prettig om naar te kijken. Groen is een rustgevende kleur en ik vind het dan ook heerlijk om veel groen terug te brengen in mijn huis. Dit was één van de redenen dat ik heel erg gecharmeerd was door een groen dak op mijn appartement. Het dak geeft een natuurlijke uitstraling die ik heel mooi vind en wat me heel blij maakt.  Ik vind het belangrijk om duurzaam en goed materiaal te gebruiken in mijn leven. Een groen dak is hier een mooi voorbeeld van. Naast dat ik het dak heel erg mooi vind is het ook nog eens goed voor het milieu. Iets wat ik heel belangrijk vind.  Het groene dak is namelijk goed voor de insecten zoals honingbijen, hommels en andere insecten soorten. Dat vind ik een hele fijne gedachte, ik heb er niet alleen plezier van maar de insecten hebben hier ook nog wat aan.

De voordelen van een groen dak

Een groen dak is een geweldige manier om meer kleur te krijgen in een stadse omgeving. Het brengt meer leven en een natuurlijke uitstraling in je woonwijk. Het is heel natuurlijk en mooi om te zien. Maar daarnaast heeft het groene dak nog een aantal voordelen. We zetten ze even op een rijtje:

  • Het groene dak geeft je heel veel voordelen, het zorgt namelijk voor een goede isolatie van je huis.
  • Dit betekent dat het in de zomer zorgt voor verkoeling  door de isolerende werking.
  • Het groene dak is goed voor het milieu en trekt nuttige insecten aan zoals hommels en honingbijen.
  • Het dak zorgt ervoor dat het regenwater geleidelijk vrijkomt, hierdoor wordt de riolering niet overmatig belast.
  • Het dak aanleggen is simpel en eenvoudig en vergt weinig onderhoud.  
  • We adviseren alleen dat je twee keer per jaar onkruid verwijderd en het dak opnieuw bemest.
  • De landelijke en lokale overheden stimuleren de investering in een groen dak.
  • Het dak draagt bij aan het vergroten van de biodiversiteit.
  • Een goede maatregel tegen het overbelasten van de riolering.

Bij simpelsedum bestel je heel eenvoudig alles wat je nodig hebt om van je huidige dag een groen dak te maken. Bij je bestelling ontvang je alle materialen en een uitgebreide handleiding zodat je precies weet hoe je het groen dak kan aanleggen. Heb je nog vragen of wil je dat het dak voor je wordt aangelegd neem dan contact op via simpelsedum.nl/groendak/

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.