Bedrijven en Bedrijfsleven

Een boekhoudprogramma uitzoeken voor mijn bedrijf

zaterdag, 29-6-2019  

Een boekhoudprogramma uitzoeken voor mijn bedrijfBijna een jaar geleden ben ik een bedrijfje gestart en heb sindsdien veel geleerd. Ik vind het erg leuk om te ondernemen, ook al doe ik het naast mijn baan. Ik heb tijdens mijn studie het vak boekhouden gehad, waardoor ik zelf mijn boekhouding wilde gaan doen. Ik hield mijn boekhouding en administratie eerst bij in Excel, maar het leek mij beter om dit via een boekhoudprogramma te gaan doen. Ik vond het erg lastig om een geschikt programma te kiezen, maar via de website van BoekhoudprogrammaOverzicht kon ik een goede keuze maken. Een jaar geleden ben ik begonnen met mijn eigen bedrijfje en vind dit erg leuk om te doen. Ik werk nog veertig uur in de week, maar wilde graag zelf iets starten om meer te verdienen en meer over het ondernemerschap te leren. Ik heb ondernemen altijd interessant gevonden en heb hier veel over geleerd tijdens mijn studie, maar ondernemen is iets dat je moet doen. Het leek mij leuk om een kleine webwinkel te beginnen en ik schreef mijn bedrijf in bij de kamer van koophandel. Tijdens mijn studie had ik ook het vak boekhouden en dit vond ik erg leuk om te doen, daarom leek het mij niet nodig om een boekhoudprogramma te gebruiken. Ik had in het begin weinig facturen en moest weinig aanpassen in de boekhouding, daarom kon ik alles bijhouden met Excel. Ik vond het zelfs leuk om mijn eigen administratie en boekhouding op orde te krijgen en uit te zoeken hoe alles werkte. Maar toen ik steeds meer facturen binnenkreeg en ook meer tijd moest besteden aan mijn administratie, vond ik dat ik te veel tijd aan dit onderdeel besteedde. Het leek mij toch handiger om een voordelig boekhoudprogramma te gebruiken, vooral omdat dit mij tijd zou besparen en er minder kans was op fouten.

Een boekhoudprogramma vergelijken

Ik bezocht verschillende websites om te lezen welk boekhoudprogramma het beste voor mij zou zijn, maar ik vond geen duidelijk antwoord. Ik las dat er erg veel programma’s zijn die je kan gebruiken en dat de prijzen verschillen. Gelukkig vond ik ook de website BoekhoudprogrammaOverzicht.nl, op deze website staan veel tips voor het kiezen van een goed programma. Er wordt aangegeven waar je op moet letten, wat de voordelen van de verschillende programma’s zijn. Ook is er een handig overzicht, waar je kan zien het mogelijk is om snel de verschillen per boekhoudprogramma te vergelijken. 

Veel tijd besparen met een programma

Via het overzicht heb ik het boekhoudprogramma gekozen dat voor mij het beste geschikt is. Ik heb een programma gekozen met veel mogelijkheden, maar waarmee ik ook kan groeien. Programma dat ik gekozen heb is erg gebruiksvriendelijk en ik had het snel onder de knie. Ik merk dat ik erg veel tijd bespaar en die tijd kan ik besteden aan het laten groeien van mijn bedrijf. Voor het vergelijken van een boekhoudprogramma raad ik BoekhoudprogrammaOverzicht.nl aan.

  • Er staan veel tips en informatie over het kiezen van een programma
  • Via een handig overzicht lees je de voordelen per programma
  • Een programma kan je veel tijd besparen
  • Met behulp van deze website heb ik een goede keuze kunnen maken
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.